Hoppa till innehållet

Biblioteket hemma hos dig

En bokhylla på ett bibliotek.

Undersökningar visar att läsning främjar välbefinnandet. Har du en bokskatt i din bokhylla? Har du läst den många gånger redan eller är det en bok som du ännu inte har tagit itu med? Skulle nu vara ett bra tillfälle för dig att utöka din digitala kompetens och till exempel studera bibliotekets utbud av e-böcker, lyssna på ljudböcker eller läsa en aktuell e-tidning?

När du inte kan ta dig till biblioteket

Helsingfors stadsbiblioteks enheter är öppna igen. Det är möjligt att låna och returnera böcker i majoriteten av biblioteken. Chattjänsten Helmet, bibliotekens kontaktuppgifter och annan aktuell information finns på www.helmet.fi/sv.

Att stanna hemma är dock fortsättningsvis verklighet för många. Här är några tips på bibliotekstjänster på nätet:

Se och upplev

Biblioteket ordnar olika slags distansevenemang, från lässtunder till författarbesök. Även läsecirklar och språkkaféer ordnas på distans. Distansevenemang finns här.

I E-bibban hittar du tidningar, böcker, ljudböcker och musik. Här kan du även studera till exempel musik eller främmande språk på webbkurser. På samma sätt som övrigt material kan du boka och låna kurser med bibliotekskortet och PIN-koden.

Läs

Lyssna

Reservera

Du kan  reservera (sidan på finska) böcker och e-böcker genom att logga in i dina uppgifter.

Fråga

Biblioteket har även en informationstjänst på distans. Sakkunniga i informationssökning svarar på dina frågor, på adressen www.biblioteken.fi/fraga.09.07.2020 15:43