Suoraan sisältöön

Helsingfors-hjälpen för över 70-åriga helsingforsbor

 • tfn 09 310 10020
 • mån–fre kl. 9–16 
 • för över 70-åriga helsingforsbor
 • tjänsten är tillfällig och skapad speciellt för att erbjuda hjälp under koronaepidemin.
 • OBS! Förändringar i Helsingfors-hälpens verksamhet från 1.7.2020  Mer information här
 • Butikshjälp och apotekshjälp avslutas 30.6.2020
 • Information om stöd för barnfamiljer finns här.

Helsingfors-hjälpen erbjuder samtalshjälp och servicerådgivning till över 70-åriga helsingforsbor till och med 31.8.2020

Om du behöver hjälp med att klara vardagen, kan du ringa till tfn 09 310 10020. Helsingfors-hjälpens telefontjänst är avgiftsfri. Från och med 1.7.2020 styrs kunderna till stadens och församlingens andra tjänster för seniorer, så som till Seniorinfo eller till hjälptjänster som erbjudas av kommersiella aktörer.

Helsingfors-hjälpen produceras av Helsingfors stad och Helsingfors kyrkliga samfällighet. Tjänsten öppnades i mars 2020 för att trygga butiks-, samtals- och hjälptjänster åt över 70-åriga helsingforsbor under coronaepidemin.

I och med att behovet av Helsingfors-hjälpens tjänster avsevärt minskat under maj och juni kommer tjänsten att trappas ned i juli. De seniorer, som behöver och aktivt använder Helsingfors-hjälpens tjänster kommer att kontaktas under sommaren och informeras om ändringarna och hänvisas till andra tjänster.

Tilläggsinformation

Säkerhet

Vänligen bekanta dig med säkerhetsinstruktionerna nedan:

 • Telefonsamtalen från Helsingfors-hjälpen kommer från numret 09 310 10020
 • Helsingfors-hjälpens personal ber aldrig om att få till exempel dina bankkoder. Under samtalet frågar vi vad du behöver hjälp med.

Hörselskadade kan i coronavirusärenden kontakta

 • Helsingfors coronavirusrådgivning per telefon med hjälp av en tolk. Mer information om tolktjänsten finns på FPAs hemsida: https://www.kela.fi/web/sv/tolktjanst-funktionsnedsattning
 • genom att fylla i en coronaenkät på adressen omaolo.if
 • med ett textmeddelande till den nationella coronavirusrådgivningen tfn 050 902 0163, mån-fre kl. 8–21 och lör kl. 9–15

Samarbetspartners

I Helsingfors-hjälpens verksamhet, som ordnats av Helsingfors stad och Helsingfors församlingar har också flera organisationer och frivilliga deltagit i. Helsingfors-hjälpen har möjliggjorts av flera företagspartners: HOK Elanto och Universitetets Apotek samt Finlands Apotekareförbunds medlemsapotek har förverkligat butiks- och apotekshjälpen. Genesys har stått för kontaktsystemet för telefoncentralen. Posti och Logisnext Finland Oy har deltagit med sin elskoterutrustning, Helkama-Auto och ŠKODA med personbilstransporter och Dometic Finland Oy med kylväskor för livsmedelsleveranser. Dessutom har HRT stött personalens rörlighet med sina stadscyklar och datasäkerhetsföretaget F-Secure har kommit med som partner för distribution av matkassar.


Registerbeskrivning

Dataskydd

Den registrerades rättigheter

Helsingfors stads nyheter om corona


26.06.2020 12:35