Suoraan sisältöön

Kulttuurielämyksiä kotisohvalla

Helsingin kaupunginorkesterin muusikoita soittimineen olohuoneessa.

Kuva: Helsingin kaupunginorkesteri / Maarit Kytöharju

Monet kulttuuritoimijat tarjoavat nyt sisältöjään ilmaiseksi verkon välityksellä, kun esityksiin ei voi osallistua paikan päällä. Tämä tarjoaa mahdollisuuden jatkaa kulttuurista nauttamista ja tutustua myös itselle uusiin kulttuuri- ja taidemuotoihin. Milloin viimeksi olet esimerkiksi seurannut nykytanssia tai tutustunut vanhojen elokuvien arkistojen aarteisiin?

Armaksen tuottamassa opetusvideossa digitaalisista kulttuuripalveluista(linkki sivustolle), näytetään kuinka löytää digitaalisia kulttuuripalveluja netistä.

Musiikki

HKO

Helsingin kaupunginorkesterin konsertit ovat katsottavissa suorana ja jälkikäteen orkesterin verkkosivuilla, HKO Screen -mobiilisovelluksessa ja Helsinki-kanavalla.

Helsingin kaupunginorkesterin verkkosivu
HKO Screen -mobiilisovellus
Helsinki-kanava

Suomen kansallisooppera ja -baletti

Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämö on nimeltään Stage24. Stage24-palvelusta löydät esitystallenteet, suoratoistolähetykset sekä teosten trailerit.

Katso virtuaalinäyttämö Stage24

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Umon oma youtube-kanava tarjoaa loistavan kattauksen jazzia ja rytmejä moneen makuun. Solisteina tunnetut kotimaiset jazzmuusikot.

Katso ja kuuntele UMO Youtube

Kulttuurikeskukset ja Helsinki-kanava

Popista, rockiin ja jazziin. Joitakin Helsingin kaupungin kulttuurikeskusten (Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Vuotalo, Stoa, Savoy-teatteri, Espan lava) konserteista ja tapahtumista voi poikkeusaikana nauttia Helsinki-kanavalla ja talojen Facebook-sivuilla näytettävien live-lähetysten välityksellä. Tarkemmat tiedot löydät talojen verkkosivuilta. Useimmista konserteista jää määräajaksi tarjolle myös tallenne myöhempää katselua varten.

Katso Helsinki-kanavan musiikkitarjonta


Teatteri

Helsingin kaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatterin Backstage-sivuston kautta pääsee kurkistamaan teatterin kulisseihin. Videoiden ja artikkelien kautta voi tutustua esimerkiksi lavastamon, puvuston ja taiteellisten suunnittelijoiden työhön ja tekijöihin.

Katso Backstage

Kansallisteatteri

Sukella syvemmälle teatterin maailmaan: kuuntele keskusteluja, äänimaisemia ja lukudraamatallenteita Kansallisteatterin Äänikanavalla – ilmaiseksi! Äänikanavan löydät myös SoundCloudista.


Elokuva


Yle Areena

Yle Areena on kulttuurin aarreaitta. Laadukas ja kuratoitu kattaus tarjoaa elokuvia ja elokuvaohjelmia moneen makuun, klassikoista uutuuksiin, lyhytelokuvista dokumentteihin. Useimmat elokuvat ovat katsottavissa palvelussa vähintään kaksi viikkoa ensiesityksensä jälkeen, monet paljon pidempään. Hyvä paikka aloittaa on tutustua kulttuurikanava Teeman Areena-valikoimaan. Katsottavaa voi etsiä myös Elokuvat-kategoriasta. Areena toimii digitelevisiossa, erillisen sovittimen kautta sekä tietokoneessa verkkoselaimella ja sovelluksena mobiililaitteissa.

Katso Yle Areena

Elonet

Elonet on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) tarjoama tietokanta ja suoratoistopalvelu, jossa voi katsella kotimaisia elokuvia taidemuodon alkuajoista 1990-luvulle saakka. Palvelun elokuvat on digitoitu ammattitaidolla ja joukossa on myös erinomaisia restaurointeja. Kokoelma karttuu jatkuvasti ja mukana ovat niin Tauno ja Ansa, Komisario Palmu, Tet-komediat kuin ohjaajat Tulio, Kurkvaara ja moni muu. KAVIn arkistoteatteri Reginan ollessa suljettu sen ohjelmistosuunnittelijat ovat koonneet Elonetiin teemoitettuja esityssarjoja. Elonetin elokuvia pääsee katselemaan tietokoneella ja mobiililaitteella verkkoselaimella.

Katso Elonet

FIAF

FIAF eli elokuva-arkistojen kansainvälinen liitto on portti maailman elokuva-arkistojen verkkotarjontaan ja elokuvan historiaan. Kiehtovaa ja ilmaista sisältöä tarjoavat kotimaisen KAVImme lisäksi mm. BFI British Film Institute, Ranskan Cinémathèque française, Tanskan Det Danske Filminstitut, maineikas Fondazione Cineteca di Bologna ja Meksikon Cineteca Nacional. FIAFIN sivusto on englanninkielinen.

Katso FIAFIN verkkosivut

Vimeo

Vimeo on verkkoportaali, jossa voi katsella satoja uusia lyhytelokuvia ja audiovisuaalisia teoksia ympäri maailman. Elokuvantekijät voivat ladata Vimeoon omia videoitaan. Laajaa tarjontaa voi tutkailla esimerkiksi genreittäin. Hyvä paikka aloittaa löytöretki on Inspiration>Staff Pick -kategoria, josta löytyy palvelun tekijöiden suosikit. Palvelu on englanninkielinen.

Katso Vimeo
10.08.2021 12:06