Suoraan sisältöön

Juttuseuraa ja henkistä tukea


Vanhustyön keskusliitto: Vahvikelinja

p.050 328 8588, maanantaisin, tiistaisin ja sunnuntaisin klo 13–15.

Kaipaatko piristystä päivääsi?

Vahvikelinjan ikääntyneille suunnattu puhelinpalvelu tuo vaihtelua päivään tarjoamalla mahdollisuuden yhdessä tekemiseen. Vahvikelinja ei ole perinteinen tukipuhelin, vaan puhelimeen vastaavan vapaaehtoisen kanssa voi ratkoa aivopähkinöitä, visailla, jumpata tai keskustella muisteluaiheista ja muista itseä kiinnostavista aiheista. Ideoiden lähteenä puheluissa käytetään vahvike.fi -sivuston aineistopankkia.

Tiedätkö muuten minkä marjan keskellä on mahdollinen voitto? Vastauksen saat soittamalla Vahvikelinjaan.

Moniin puhelinpalveluihin saattaa olla ruuhkaa, mutta Vahvikelinjaan pääsee usein ilman jonottelua. Jos sattuisi niin, että linja on hetkellisesti ruuhkautunut, niin takaisinsoittopalvelu toimii ja vapaaehtoisemme soittaa vapauduttuaan takaisin.

Vahvikelinjan 050 328 8588 päivystysajat ovat maanantai, tiistai ja sunnuntai klo 13–15. Numero kuuluu tavallisten operaattoreiden puhepaketteihin, joten soittamisesta ei koidu ylimääräisiä kuluja.

Lisätietoja Vahvikelinjasta https://vtkl.fi/toiminta/vahvikelinja


Seurakunta tukenasi

Diakonian tukipuhelin 80 vuotta täyttäneille

p. 050 533 8989

Jos emme juuri soittaessasi pysty vastaamaan, voit jättää ääniviestin tai lähettää tekstiviestin. Sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään vuorokauden kuluessa.

Toivotko henkistä tai hengellistä tukea tai yhteistä rukousta? Tai ehkä kaipaat yhteyttä diakoniatyöhön? Diakoniatyöntekijät kuuntelevat asiasi ja ohjaavat tarvittaessa soittopyyntösi oikealle taholle Helsingin seurakunnissa.

Kirkon keskusteluapu

p. 0400 22 11 80, joka päivä klo 18–24

Palveleva chat osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi ma–pe klo 12–20

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Kampin kappeli

Keskusteluapua ja ohjausta matalalla kynnyksellä. Kampin kappeli on auki vuoden jokaisena päivänä ja tarjoaa palvelua kasvotusten tai puhelimitse.

p. 0505781136, ma-pe klo 8-20, la-su 10-18

Käyntiosoite: Simonkatu 7, Narinkkatori.

www.kampinkappeli.fi 

Päivystävät papit keskusteluapuna

p. 09 2340 9000, joka päivä klo 9-21

Jos haluat keskustella jostain mieltäsi painavasta asiasta tai toivot yhteistä rukousta.

Jumalanpalveluksia ei toistaiseksi järjestetä seurakuntalaisten läsnäollessa, mutta jumalanpalveluksia voi katsoa livenä tai tallenteena verkossa.
Katso jumalanpalveluksia verkossa

Muistathan myös radio- ja televisiojumalanpalvelukset ja muut hengelliset lähetykset.

Juttuseuraa ja henkistä tukea puhelimitse

Helsinki Missio: Aamukorva yli 60-vuotiaille

p. 09 2312 0210, joka aamu klo 5–8

Voit soittaa Aamukorvaan, kun haluat keskustella jonkun kanssa. Puheluusi vastaa aina tehtävään koulutettu vapaaehtoinen. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Puhelun hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.
Aamukorva

HelsinkiMissio: Juttukorva

p. 045 341 0504 ma-pe klo 13–15

Keskusteluseuraa kaikenikäisille. Järjestön työntekijät vastaavat puhelimeen, keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. Puhelun hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

HUOM! Juttukorva -palvelu on tilapäisesti tauolla. 

Lyssnande örat

p. 045 341 0504, ti–ke–to klo 15–17

Aamukorvaa vastaava palvelu ruotsinkielisille senioreille. Puhelun hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

HUOM! Juttukorva -palvelu on tilapäisesti tauolla. 

HelsinkiMission Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin

p. 09 2312 0260, ma–pe klo 9–11 

Puheluun vastaavat HelsinkiMission ammattiauttajat.

Suomen Punainen risti: Helsingin ystävävälitys

p. 050 409 2702, keskusteluavun puhelinaika: tiistaisin klo 12–15, helsinki.ystavavalitys@punainenristi.fi

Punaisen Ristin ystävävälitykset tarjoaa keskusteluapua ikäihmisille ja riskiryhmäläisille poikkeustilanteen aikana. Toiminta kattaa Kallion, Käpylän, Keski-Helsingin, Töölön, Pohjois-Helsingin, Kontulan ja Itä-Helsingin alueet.

Toimintaa mukautetaan tarpeen mukaan.

Suomen Punainen risti: Kaakkoinen ystävävälitys

p. 0400 774 120, keskusteluavun puhelinaika keskiviikkoisin klo 16-18 (muina aikoina voi jättää viestin vastajaan), herttoniemi@punainenristi.fi

Herttoniemen paikallisyhdistyksen ylläpitämä kaakkoinen ystävävälitys tarjoaa ikäihmisille ja riskiryhmäläisille keskusteluapua. Asiointiapua tarjotaan keskitetysti Helsinki-avun puhelinpalveluun tulevien pyyntöjen kautta. Toiminta kattaa Herttoniemen, Kulosaaren ja Herttoniemen rannan alueen.25.02.2021 15:27