Suoraan sisältöön

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Miten suojaudut koronataudilta?

Koronatartuntaa voit ehkäistä samoilla keinoilla kuin muitakin hengitystieinfektioita. Vakavalta koronataudilta suojaudut ottamalla koronarokotteet suositusten mukaisesti.

Katso ohjeet hengitystieinfektioiden ehkäisystä THL:n sivuilta

Koronavirustartunnan oireet

Koronavirus aiheuttaa yleensä äkillisen hengitystieinfektion. Taudinkuva voi vaihdella oireettomasta taudista vakavaan tautiin. Oireet voivat myös vaihdella taudin edetessä.

Koronavirustartunnan oireet

Jos sinulla on koronavirustartunnan oireita

Jos sinulla on koronavirustartunnan oireita, jää kotiin, kunnes oireesi ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Yleensä tähän menee 3–5 päivää. Hae tarvittaessa sairauslomaa työpaikan normaalien sairauslomakäytäntöjen mukaisesti.

Jos kuulut riskiryhmiin tai oireesi pitkittyvät, tee oirearvio Omaolo.fi-palvelussa.

Katso, kuulutko vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin

Jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 ma–pe klo 8–16. Huomaathan, ettei koronaneuvonnasta voi varata aikaa koronarokotukseen. Varaa aika rokotukseen Maisa.fi-palvelussa tai soittamalla terveysasemallesi ma­–pe klo klo 8–16.

Terveysasemien yhteystiedot

Voit myös kysyä neuvoa hel.fi-sivujen chatbotista (livechat-mahdollisuus arkisin klo 9–14), johon pääset tämän sivun oikeassa alakulmassa olevasta kuvakkeesta.

Jos saat vakavia oireita, kuten hengenahdistusta, tai yleistilasi heikkenee, soita päivystysapuun, p. 116 117. Hätätilanteessa (esim. äkillinen rintakipu) soita hätänumeroon 112.

Huom: Jos kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, lue: Milloin testiin?

Katso myös

Ohjeita hengitystieinfektio-oireisille ja koronavirukseen sairastuneille
Koronaviruksen kotitestit (THL)
Kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksesta
Helsingin kaupungin koronavirusuutiset
Coronavirus information in different languages


13.02.2023 12:54