Suoraan sisältöön

Digitukea poikkeusaikana

Kevään poikkeusaikana monet palvelut, harrastukset ja kulttuuritapahtumat ovat siirtyneet digimaailmaan. Monelle myös erilaisista videopuheluista on muodostunut keskeinen väline yhteydenpitoon läheisten ja ystävien kanssa. Aina erilaisten digitaalisten laitteiden ja -ohjelmien käyttö ei ole helppoa. Tälle sivustolle on koottu tietoa, mistä voi hakea apua.

Digitukea etänä

Kaupunki tarjoaa digitukea nyt myös etänä. Tukea saa tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käytössä sekä sähköisen asioinnin, verkkopalveluiden ja yleisimpien sovellusten käyttöön liittyvissä ongelmissa. Tukipyynnön jälkeen digituen antaja ottaa asiakkaaseen yhteyttä soittamalla ja sopii digituesta tarkemmin.

Digitukea antavat kaupungin neuvontapalveluiden, asukastalojen, kirjastojen ja työväenopiston työntekijät sekä Enter ry:n vapaaehtoiset. Tukea saa myös muilla kuin suomen ja ruotsin kielellä. Palvelu toimii arkisin kello 9–19 välillä.

Etädigitukipyyntöjä otetaan vastaan kolmella tavalla:

Etädigituen antamisessa noudatetaan Digi- ja väestötietoviraston digituen eettistä ohjeistusta.

Lisätiedot:
Erityissuunnittelija Ari Tammi, Helsingin kaupunginkanslia, viestintäosasto, puh. 040 353 7228, s-posti: ari.tammi@hel.fi.
Palveluasiantuntija Sofia Sato, Helsingin kaupunginkanslia, viestintäosasto, puh. 040 6377078, s-posti: sofia.sato@hel.fi.
http://digituki.hel.fi

Digitukea kirjastoissa ja asukastaloissa kesällä 2020

Kirjastojen asiakastietokoneet ja monitoimilaitteet ovat asiakkaiden käytettävissä taas 1.6. alkaen. Kirjaston henkilökunnalta saa pikaista asiointiapua kirjaston laitteiden käytössä. Opastuksissa noudatetaan turvaväliä. Pidempikestoisiin opastuksiin ja omiin laitteisiin liittyviin ongelmiin suositellaan kaupungin etädigitukea. Kirjaston asiakaskäytössä olevien laitteiden puhdistamista varten kirjastoissa on tarjolla desinfiointiainetta ja puhdistusliinoja. Kirjastojen yhteystiedot löydät täältä: www.helmet.fi

Asukastaloista kesällä ovat avoinna Oulunkylän Seurahuone ja Kumppanuustalo Hanna

Asukastalojen asiakaskoneet ja laitteet ovat asiakkaiden käytössä. Asukastaloilla saa myös tukea laitteistojen käyttöön sekä asiointiin verkossa.

Digitukea kesällä saa myös Maunulan Mediapajalta

Asukastila Maunulan Mediapajalla tarjotaan maksutonta puhelin-, tabletti- ja läppärineuvontaa ja tohtorointia kesäkuukausina arkisin klo 10-16. Mediapajalla voit myös käyttää tietokonetta ja internetiä ilmaiseksi sekä tulostaa ja ottaa kopioita omakustannushintaan (esim. A4-kopio 40 senttiä/kpl).

  • Maunulan Mediapaja - Metsäpurontie 25, Maunula. (Männikkötien ja Metsäpurontien kulma, Saunabaarin talon katutaso). Puh. 040 590 0455, sähköposti: maunulan.mediapaja@gmail.com.


Muut digitukipalvelua tarjoavat toimijat

Enter ry:n digituki on kesätauolla. Palvelut aukeavat taas 10.8.2020. Etäopastusta jatketaan syksyllä mahdollisen lähiopastuksen rinnalla.

SeniorSurf-sivuilta löytyy etäopastuspaikkoja kirjoittamalla tämän sivun hakuun etäopastus:
Opastuspaikkakartta10.07.2020 10:20