Suoraan sisältöön

Yhdistysten toiminta

Mies pitää syksyn keltaisia lehtiä tummanvihreää taustaa vasten. Kuva: Unsplash

Helsingissä toimii lukuisia yhdistyksiä, jotka järjestävät monikulttuurista toimintaa. Tarjolla on monipuolista ajankulua erilaisista taustoista tuleville ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville. Osa monikulttuuristen yhdistysten toiminnasta keskittyy yksilö- ja vertaistukeen.

Monikulttuurista ryhmätoimintaa ikääntyneille

Jade-toimintakeskus tarjoaa matalankynnyksen toimintaa yli 50-vuotiaille maahan muuttaneille ikäihmisille. 

 Jade-toimintakeskus

Käpyrinne ry tarjoaa ikääntyneiden ryhmille tilojaan Töölössä ja Käpylässä.

 Käpyrinne ry

Ohjausta ja tukea venäjänkielisille yli 65-vuotiaille ikäihmisille

Matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja infopiste, josta saa tietoa suomalaisesta vanhuspalvelujärjestelmästä, apua virallisissa asioissa sekä ohjausta ja tukea arkisiin asioihin omalla äidinkielellä. 

 Tsaikka-Helsinki

Tukea maahanmuuttajataustaisille naisille

Monika-Naiset auttaa Suomeen muuttaneita naisia kotoutumisessa ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille. Kotoutumiskeskus Monikassa voit esim. opetalla digitaitoja tai saada apua viranomaisten kanssa asiointiin. Auttava puhelin, Kriisikeskus Monika ja Turvakoti Mona palvelevat väkivaltaa tai sen uhkaa kokevia.

 Monika-Naiset liitto ry

Tukea traumatisoituneille maahanmuuttajille

Suomen Mielenterveysseura tarjoaa ryhmämuotoista toimintaa ja tietoa järkyttäviä tapahtumia kokeneille maahanmuuttajille. Tasapainovalmennusryhmät on tarkoitettu traumatisoituneille maahanmuuttajille, jotka ovat kokeneet järkyttäviä tapahtumia ja jotka kärsivät ahdistuneisuudesta, peloista, stressistä ja haluavat voida elämässään paremmin. Tasapainovalmennuksessa harjoitellaan ahdistavien oireiden ja stressin hallintaa eri menetelmin. Tämän lisäksi venäjänkielisille on depressio-tukiryhmä.

 Suomen Mielenterveysseura 

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt

Seta järjestää toimintaa sateenkaarisenioreille eli sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöihin kuuluville yli 50-vuotiaille. Sateenkaarisenioreille tarkoitettu avoin ja luottamuksellinen vertaistukiryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa Helsingissä. Lisäksi voit toimia Setan seniorityössä vapaaehtoisena sinulle sopivassa roolissa.

 Sateenkaariseniorit (Seta ry)

Paluumuuttajat entisen Neuvostoliiton alueelta

Inkerikeskus järjestää entisen Neuvostoliiton alueelta takaisin Suomeen muuttaneille senioreille toimintaa ryhmissä: liikuntaa, muistin harjoittamista, pelejä ja yhdessä oloa sekä retkiä. Yhdessä jokaisen tukiverkostot vahvistuvat.

 Inkerikeskus (Inkerikeskus ry) 10.03.2020 13:56