Ikääntyneen väestön asunnot vaativat usein korjaus- ja muutostöitä. Asunnonmuutostöihin on useampia rahoitusvaihtoehtoja.
Edellytyksenä on henkilön vaikeavammaisuus. Muutostyöt eivät ole tulosidonnaisia. Lisätietoja vammaispalvelun sosiaalityöntekijältä.
Lisää Vammaispalvelun sosiaalityöstä
Muutostöitä voidaan tukea määrärahojen puitteissa. Asunnon muutostöiden myöntämisessä huomioidaan muun muassa asiakkaan toimintakyky, miten muutokset tukevat kotona asumista sekä tulot ja varallisuus.
Lisätietoja
Korjausavustukset myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA), joka tekee avustuspäätöksen ja hoitaa avustusten
maksamisen.
Uuden korjausavustuslain myötä haettavia avustuksia ovat
Lisätietoja
Tavanomaisten kodin perusparannusten työkustannuksiin voi saada myös kotitalousvähennystä.
Lisätietoja verohallinnon palvelunumerosta 029 497 002.
Vanhustyön keskusliiton korjausneuvojat avustavat ikääntyneitä asunnon korjaustöiden suunnittelussa ja korjausavustusten hakemisessa. Korjausneuvonta on maksutonta.
Lisätietoja
Taloyhtiö voi edistää asumisen esteettömyyttä rakentamalla hissin. Kaupungin Hissiprojekti palvelee sekä yksityisten että kaupungin omistamien talojen asukkaita.
Hissiasiamies neuvoo taloyhtiöiden asukkaita, isännöitsijöitä ja hallitusten jäseniä sekä käy yhtiökokouksissa kertomassa hissien suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.
Hissin rakentamiseen tai muun liikuntaesteen poistamiseen on mahdollista hakea avustusta.