Suoraan sisältöön

Helsinki-apu yli 70-vuotiaille helsinkiläisille

Helsinki-apu on puhelin- ja asiointiapupalvelu ikääntyneille helsinkiläisille. Uusi palvelu mahdollistaa avun tarpeessa olevien yli 70-vuotiaiden helsinkiläisten turvallisen kauppa-, asiointi- ja keskusteluavun korona-epidemian aikana. Palvelun tuottavat yhteistyössä Helsingin kaupunki ja Helsingin seurakuntayhtymä.

Mikäli tarvitset apua arjessa selviytymiseen tai kaipaat keskusteluapua, voit itse soittaa numeroon 09 310 10020. Jotta varmistamme etenkin kaikkein iäkkäimpien kaupunkilaisten avunsaannin, Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän työntekijät soittavat yli 80-vuotiaille kotona-asuville kaupunkilaisille ja kysyvät avuntarvetta. Puhelut kaupunkilaisille soitetaan arkisin klo 9-16. Yli 80-vuotiaat voivat myös itse soittaa tarvittaessa palvelunumeroon.

Helsinki-avun puhelinpalvelu ja asiointiapu on maksutonta.

English version: hel.fi/helsinkihelpline

Lisätietoja

Turvallisuus

Perehdythän huolellisesti palvelun turvallisuuteen liittyviin ohjeisiin, jotka listattuna alla:

 • Tunnistat Helsinki-avusta tulevan puhelun numerosta  09 310 10020.
 • Helsinki-apu ei koskaan kysele esimerkiksi pankkitunnuksiasi tai muita henkilötietojasi. Puhelun aikana kysytään  käytännön avuntarvetta.
 • Puhelinavustajat kertovat, mistä ja miten tunnistat Helsinki-avun, kun auttajat tulevat kotiovellesi.
 • Helsinki-avun vapaaehtoiset eivät koskaan tule asuntoosi sisälle, vaan toimittavat ostokset ovelle.
 • Puhelimessa antamasi tiedot tallennetaan Helsingin kaupungin ylläpitämään Helsinki apu -hankkeen asiakasrekisteriin, jota käytetään ainoastaan avun välittämiseen koronatilanteessa. Rekisteri poistetaan koronatilanteen loputtua. Henkilötietojesi käsittely perustuu yleisen edun mukaisen viranomaistehtävän suorittamiseen

  Kuulovammaisten palvelut korona-aikana

  Kuulovammaiset voivat ottaa korona-aikaan yhteyttä  Helsingin koronavirusneuvontaan
 • puhelimitse tulkin välityksellä. Tulkkipalveluista lisätietoa Kelan verkkosivuilta:  https://www.kela.fi/vammaisten-tulkkauspalvelu (avautuu uudelle sivustolle)
 • täyttämällä Omaolo-palvelussa koronaoirearviokyselyn: omaolo.fi (avautuu uudelle sivustolle)
 • tekstiviestillä valtakunnalliseen koronavirusneuvontaan p. 050 902 0163, ma-pe klo 8–21 ja la klo 9–15

 • Yhteistyökumppanit

  Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntien järjestämässä Helsinki-avun toiminnassa ovat mukana myös useat järjestöt ja vapaaehtoiset. Lisäksi Helsinki-avun mahdollistavat käytännössä useat yritysyhteistyökumppanit: HOK-Elanto ja Yliopiston Apteekki sekä Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekit avustetussa kauppa- ja apteekkiasioinnissa, puhelinkeskuksen kontaktijärjestelmän tarjoava Genesys, Posti ja Logisnext Finland Oy sähköskootterikalustollaan, Helkama-Auto ja ŠKODA henkilöautokuljetuksissa sekä Dometic Finland Oy kylmälaukuilla elintarvikekuljetuksiin. Lisäksi Helsinki-avun liikkumista tukee HSL:n Kaupunkipyörät.

  Rekisteriseloste

  Tietosuoja

  Rekisteröidyn oikeudet

  Helsingin kaupungin uutiset koronasta 
  JAA
  08.05.2020 15:25