Suoraan sisältöön

Vaikuttaminen

Äänestäjiä eduskuntavaalien äänestyspaikassa. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Kimmo Brandt

Helsinkiläisenä sinulla on monia tapoja vaikuttaa asuinympäristösi ja palvelujen kehittämiseen.

Asukasillat, erilaiset keskustelutilaisuudet ja pormestarin asukasillat tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuksia keskustella ja kysyä ajankohtaisista asioista.

Helsinki haluaa saada palautetta palveluistaan, jotta palveluja voidaan kehittää entistä toimivammiksi. Palautetta voit antaa suoraan käyttämäsi palvelun tarjoajalle. Voit kertoa ideasi, kiitoksesi, moitteesi ja ehdotuksesi kaupungille myös verkossa osoitteessa  www.hel.fi/palaute tai soittamalla kaupungin neuvontaan puh. 09 310 111 11.

Voit tehdä kaupungin toimintaa koskevan aloitteen Internetissä tai lähettämällä aloitteesi kaupungin kirjaamoon. Jos lähetät aloitteesi kirjaamoon, muistathan merkitä siihen selkeästi, että kyseessä on aloite. Liitä aloitteeseen myös yhteystietosi.

Äänestämällä joka neljäs vuosi järjestettävissä kunnallisvaaleissa vaikutat kaupunginvaltuuston kokoonpanoon. Kaupunginvaltuusto päättää tärkeimmistä taloudellisista asioista ja kaupungin hallinnon järjestämisestä. Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat kaikille avoimia. Voit tulla paikan päälle kaupungintalolle (käyntiosoite Sofiankatu 3) tai seurata istuntoa verkossa Helsinki-kanavalta.

Voit myös ottaa yhteyttä  vanhusneuvostoon kun sinulla on kysyttävää ikääntyvien asioista. 


Katso myös (linkit vievät uudelle sivustolle).

 Hel.fi > Osallistu ja vaikuta

 Demokratia.fi23.09.2019 11:13