Suoraan sisältöön

Kirjastot

Kirjastokävijät lukevat lukusalissa sanoma- ja aikakauslehtiä. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Pertti Nisonen

Kirjasto on kaikille avoin tiedon ja tarinoiden talo, josta löydät laajan valikoiman kirjoja, lehtiä, elokuvia ja musiikkia. Voit nauttia niistä maksutta joko kirjaston viihtyisissä tiloissa tai lainaamalla teoksia kotiisi. Lisäksi kirjastossa järjestetään viikoittain ilmaisia tapahtumia, joihin kaikki ovat tervetulleita. Todennäköisesti kirjasto on lähellä kotiasi, sillä eripuolilla Helsinkiä on liki 40 kirjastoa.

 Pääkaupunkiseudun kirjastot verkossa (Helmet.fi)


Tietokoneelle kirjastossa

Voit työskennellä ja hoitaa asioitasi kirjaston asiakastietokoneilla, joilla käytössäsi on yleisimmät tietokoneohjelmat sekä skanneri ja tulostin. Varaa itsellesi aika kirjastossa paikan päällä tai verkossa. Jos tarvitset apua koneen käytössä, henkilökunta auttaa sinua mielellään. Kirjastossa voit myös työskennellä omalla kannettavallasi tai mobiililaitteellasi. Kaikissa kirjastoissa on käytössäsi avoin ja maksuton langaton verkko.

 Varaa aika tietokoneelle (helmet.fi)


Opastusta tietotekniikkaan

Tarvitsetko apua tietokoneen, tabletin, älypuhelimen, internetin tai sähköpostin käytössä? Kirjastoissa järjestetään rentoja tilaisuuksia, joissa annetaan neuvoja tietotekniikan peruskäyttöön, sekä tietokoneen ja internetin käytön peruskursseja. Kysy lisätietoja henkilökunnalta.

 Tapahtumakalenteri (helmet.fi)

Kirjastojen lisäksi henkilökohtaista digineuvontaa tarjoavat työväenopistot, asukastalot ja palvelukeskukset. Lue lisää ja katso neuvontapaikat Helsingin kaupungin sivuilta.

 Digineuvontapaikat (hel.fi)


Mukavia tapahtumia ja harrastusryhmiä

Kirjastossa järjestetään monenlaisia maksuttomia tapahtumia kuten kirjailijavierailuja, luentoja ja jopa karaokea. Kertaluontoisten tapahtumien lisäksi kirjastossa kokoontuu säännöllisesti kaikille avoimia harrastusryhmiä. Saatat löytää lähikirjastostasi esimerkiksi senioreille suunnattua kehonhuoltoa tai neulontaa ääneen luettuja novelleja kuunnellen. Helmet.fi-sivuston tapahtumakalenterissa voit halutessasi hakea vain lähikirjastosi tapahtumia. Klikkaa oranssin ylänavigaation kohtaa ”Tapahtumat”.

 Tapahtumakalenteri (helmet.fi)


Tilaa kirjat suoraan kotiisi

Jos et voi tulla kirjastoon korkeasta iästä, sairaudesta ja vammasta johtuvan liikuntarajoitteen vuoksi, voit pyytää haluamasi aineistot luoksesi kotiinkuljetuksena. Soita kirjaston kotipalveluun ja kerro, mikä kirjaston tarjonnassa kiinnostaa. Katso yhteystiedot Helmet.fi-sivustolta. Palvelu on maksuton.

 Kotikirjasto (helmet.fi)


Äänikirjoja lukemisesteisille

Kirjoista voi nauttia, vaikka lukeminen ei sairauden tai vamman vuoksi onnistuisikaan. Celia-kirjastosta löytyy noin 40 000 äänikirjaa, joita voi kuunnella maksutta verkossa. Celianet-verkkopalvelun käyttäjäksi voit liittyä kirjastossa. Lue lisää Celian sivuilta.

 Celian äänikirjat (Celia.fi)

 Celianet-verkkopalvelu


Lukuvinkkejä juuri Sinulle

Kaipaatko kiinnostavia lukuvinkkejä? Kerro lukuvalmentajalle, minkälaisista kirjoista pidät tai mitkä aiheet kiinnostavat sinua juuri nyt. Lukuvalmentaja laatii sinulle lukulistan keskustelunne perusteella.

 Kirjaston lukuvalmentaja (helmet.fi)Katso myös (linkit vievät uudelle sivustolle)

 Digineuvonta ja kirjastojen digitalkkarit

 Kun et pääse kirjastoon ja kirjaston kotipalvelu

 Enter Ry - tietotekniikan opastusta ikäihmisille09.07.2020 09:50