Suoraan sisältöön

Retket ja matkailu

Matkailu ja retket tuovat arkeen vaihtelua ja uutta virtaa. Irtiotto arjesta voi järjestyä myös hyvin edullisesti.

Päiväretket

Vain parin tunnin säteellä Helsingistä on monia tutustumisen arvoisia paikkoja, jotka sopivat hyvin päiväretken kohteeksi. Miten olisi esimerkiksi päiväristeily Tallinnaan tai historiallinen bussikierros Tuusulanjärven taiteilijakoteihin? Hyviä retkiehdotuksia löydät helsinkiläisille sekä turisteille suunnatulta MyHelsinki-sivustolta. Pääsääntöisesti retket eivät ole ohjattuja ryhmämatkoja vaan voit toteuttaa retken esimerkiksi läheisesi kanssa.

 Tietoa päiväretkistä MyHelsinki-sivustolla


Tuetut lomat

Eläkeläinenkin voi tarvita välillä lomaa eli irtiottoa arjesta. Jos rahat eivät tahdo riittää paljon kaivattuun lomaan, voit hakea tuettua lomaa. Tuettu loma on viiden vuorokauden täysihoitoloma kotimaassa, johon sisältyy järjestettyä ohjelmaa. Maksat itse vain pienen osuuden. Lomaa voit hakea yksin, kumppanin, perheenjäsenen tai ystävän kanssa.

 Tietoa tuetuista lomista lomajärjestöjen sivuilla


Luontoretket

Helsinki, Vantaa ja Espoo järjestävät kuntalaisille opastettuja luontoretkiä, jotka ovat kaikille avoimia, mutta edellyttävät kohtuullista kuntoa. Luontoretkikalenteriin on koottu retkitiedot aikajärjestyksessä.

 Tietoa luontoretkistä kaupungin verkkosivuilla

Painetun luontoretkiesitteen voit noutaa itsellesi kaupungin asiakaspalvelupisteistä, Helsingin kirjastoista, Virka Infosta (Helsingin kaupungintalolta) tai Viikin ympäristötalosta. Myös Helsingin Latu järjestää kaikille avoimia, maksuttomia luontoretkiä. Ohjatuilla kävelykierroksilla tutustutaan luontokohteisiin ja pysähdytään välillä nauttimaan eväistä.

 Helsingin ladun reppureissut


Tietoa omatoimiselle luonnossa liikkujalle

Lähiluonto, kaupungin laajat puistot ja metsät tarjoavat puitteet ulkoilulle ja harrastamiselle. Listan ulkoilualueista löydät kaupungin sivuilta.

 Ulkoilualueet mantereella

 Ulkoilukohteet saaristossa01.08.2019 13:07