Suoraan sisältöön

Kulttuurin tapahtumapaikkoja

Oletko kiinnostunut Helsingin paikallishistoriasta tai Suomen taidehistorian aarteista? Kohottaako klassinen musiikki mielesi uudelle taajuudelle tai saako paritanssi askeleesi kevenemään? Helsingissä on paljon erilaisia kulttuurin ja taiteen tapahtumapaikkoja, joista alle on poimittu muutama. Listan avulla pääset hyvään alkuun seuraamalla omia mieltymyksiäsi. Useimmat paikat tarjoavat alennusta eläkeläisille. Museot järjestävät ilmaispäiviä kerran kuukaudessa.

Konsertit

 Musiikkitalo

Teatterit ja esitystaide

 Suomen kansallisteatteri

 Helsingin kaupunginteatteri


Kuvataide

 Ateneumin taidemuseo

 HAM Helsingin taidemuseo


Kulttuurihistoria

 Suomen kansallismuseo

 Helsingin kaupunginmuseo


Muut erikoismuseot

 LUOMUS luonnontieteellinen keskusmuseo


Kattava lista pääkaupunkiseudun museoista Stadissa-sivustolla:

 Pääkaupunkiseudun museot


Kulttuurikeskukset eri puolilla Helsinkiä

Monipuolinen kulttuuritarjonta ei rajoitu Helsingin keskustaan. Keskustan ulkopuolella, eripuolilla kaupunkia toimii neljä kulttuurikeskusta: Kanneltalo, Malmitalo, Vuotalo ja Stoa. Alueelliset kulttuurikeskukset ovat hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Kulttuurikeskuksien ohjelmaan kuuluu konsertteja, teatteriesityksiä, elokuvanäytöksiä, vaihtuvia näyttelyitä ja yhteisöllisiä tapahtumia (kuten iltapäivätanssit ja kohtaamiskahvilat).

Lippujen hinnat pyritään pitämään edullisina, ja osa tapahtumista on maksuttomia. Alueelliset kulttuurikeskukset toimivat kirjaston ja työväenopiston kanssa samassa rakennuksessa, ja saman katon alta löytyy myös kahvila. Tutustu ajankohtaiseen kulttuuritarjontaan sinua lähellä olevan kulttuurikeskuksen kotisivuilta.

 Kanneltalo

 Malmitalo

 Stoa

 Vuotalo


Helsingin keskustassa sijaitsee kansainvälinen konserttisali ja vierailunäyttämö Savoy-teatteri ja Kalliossa monikulttuuriseen ohjelmaan keskittyvä Caisa.

 Savoy-teatteri

 Caisa


Kirjastot, palvelukeskukset ja työväenopisto

Kulttuuripitoista tekemistä tarjoavat myös kirjastot, palvelukeskukset ja työväenopisto. Kirjastojen ovet ovat avoinna lähes päivittäin tiedon ja viihteen nälkäisille. Jos haluat päästä toteuttamaan omaa luovaa puoltasi käytännön tekemisen kautta, tutustu palvelukeskusten maksuttomiin kursseihin tai Työväenopiston kurssivalikoimaan.

Kirjastot

Palvelukeskukset

Työväenopisto01.08.2019 13:06