Ressun lukion opiskelijalle voitto nuorten teknologiakilpailussa

Opiskelijat Lena Maula Ressun lukiosta ja Suvi Laitinen Olarin lukiosta voittivat 5 000 euron pääpalkinnon nuorille suunnatussa Millennium Youth Prize -kilpailussa. Kilpailussa etsittiin terveysteknologian innovaatioita sekä kestäviä energiaratkaisuja. Voittajat ehdottivat uutta hoitomuotoa Alzheimerin tautiin.

Millennium Youth Prize -kilpailun järjestivät Aal­to-yliopis­to ja Tekni­ikan Akatemia TAF. Kil­pailutöiden arvioin­tikri­teere­inä olivat tieteel­lisyys, mieliku­vi­tuk­sel­lisu­us, luovu­us, inno­vati­ivi­su­us ja toteut­tamiskelpoisu­us.

Lenan ja Suvin ehdottama hoitomuoto Alzheimerin tautiin kasvattaa laktaattipitoisuutta aivoissa. Se voisi osaltaan edistää lääkkeiden imeytymistä ja hidastaa Alzheimerin taudinkuvaan kuuluvaa neuronien tuhoutumista.

Voittanutta kilpailutyötä kuvattiin seuraavasti: Työssä haettiin ratkaisua todella merkittävään ja haastavaan yhteiskunnalliseen ongelmaan. Siinä yhdistyivät hienolla tavalla tieteellinen syvyys ja ongelman kokonaisvaltainen hahmottaminen.

Myös toinen palkinto tuli Helsinkiin, kun opiskelijat Emma Siekkinen, Minka Multanen ja Helen With Lauttasaaren yhteiskoulun kansainvälisen liiketoiminnan lukiosta sijoittuivat toiseksi. Kolmannelle sijalle tuli Dariya Sivovolenko Tampereen lyseon lukioista.

Lue lisää: Suvi Laitinen ja Lena Maula voittivat nuorten teknologiapalkinnon ideoimalla ratkaisun Alzheimerin taudin hoitoon