Ressun Koti ja Koulu ry:n vanhempainilta 1.4. perutaan

Ressun Koti ja Koulu ry:n vanhempainilta 1.4. perutaan

Maan hallituksen linjausten mukaisesti yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty ainakin 13.4. asti.
Näin myös Ressun Koti ja Koulu ry:n aiemmin ilmoittama vanhempain ilta 1.4. perutaan.
Alustajan, prof. emerita Liisa Keltikangas-Järivisen kanssa on sovittu,
että hän mielellään tulee alustamaan aiheesta "Ujous - heikkous vai voimavara" myöhemmin syksyllä järjestämäämme tilaisuuteen.

Ressun koti ja koulu ry:n hallitus

Aikaisempi uutinen:
Ressun koti ja koulu ry järjestää vanhempainillan keskiviikkona 1.4. klo 18 Ressun lukion juhlasalissa,
 (Kalevankatu 8-10), vanha koulurakennus on uudistettu täysin ja on näkemisen arvoinen!

Tilaisuudessa puhuu prof. emerita Liisa Keltikangas-Järvinen aihesta: ”UJOUS – HEIKKOUS VAI VOIMAVARA.”. Keltikangas-Järvinen on toiminut pitkään Helsingin Yliopiston psykologian professorina ja tutkinut mm. synnynnäisiä temperamenttieroja ja yhdistänyt tutkimusryhmänsä löydöksiä varhaiskasvatukseen ja koulupedagogiikkaan. Tavoitteena on ollut edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja erilaisuuden ymmärtämistä sekä ehkäistä syrjäytymistä.

Psykologisiin tutkimuksiin pohjaten Keltikangas-Järvinen on kirjoittanut yli 20 tietokirjaa itsetunnosta, sosiaalisuudesta ja temperamentista ja näiden vaikutuksista muun muassa ihmisen yksilöllisyyteen, koulumenestykseen ja elämänhallintaan. Teokset ovat olleet tärkeitä keskustelunavauksia esimerkiksi lasten sosiaalisesta kehityksestä ja laadukkaan päivähoidon reunaehdoista, temperamenttierojen vaikutuksista kouluarviointiin sekä ujojen ja introverttien vahvuuksista työelämässä.

Hänen omana tavoitteenaan on ollut lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen, erilaisuuden ymmärtäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen. Hän on tuonut lohtua monille kertomalla, että ujous ei ole poikkeavuus ja myös huonon itsetunnon kanssa voi tulla toimeen. Hänen tuorein kirjansa käsittelee ujoutta ( https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/ujot-ja-introvertit/).

- Tilaisuudessa on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.

Myös Ressun Lukion opiskelijat ovat tervetulleita tilaisuuteen!

KOTI JA KOULU RY:N KAHVIO ON AVOINNA KLO 17.30 ALKAEN.