Ressun lukion opiskelijakunnan hallitus palkittiin Studia-messuilla

Ansioituneita lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla
27.11.2018 12:06 | Messukeskus
https://www.sttinfo.fi/tiedote/ansioituneita-lukiolaisia-palkittiin-studia-messuilla?publisherId=1811&releaseId=69847350


Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Stipendin saivat Ressun lukion opiskelijakunnan hallitus sekä lukiolaiset Laura Kohtanen ja Reetta Malmberg Tampereen yhteiskoulun lukiosta ja Roni Lehto Nokian lukiosta. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 27.–28.11.2018.

Lukiolaisille jaettavien stipendien tarkoituksena on kannustaa ja palkita ansioituneita lukiolaisia, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä koulussaan. Suomen Messusäätiö lahjoitti yhteensä 4 000 euroa lukiolaisstipendeihin, joita jaettiin neljä kappaletta.

Suurimman stipendin, 1 600 euroa, sai Ressun lukion opiskelijakunnan hallitus, joka on poikkeuksellisen aktiivisesti edistänyt lukionsa opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Opiskelijakunta on muun muassa aktiivisesti järjestänyt tapahtumia ja koulutuksia opiskelijoidensa hyväksi sekä osallistunut hyväntekeväisyyteen esimerkiksi rohkaisemalla täysi-ikäisiä opiskelijoita luovuttamaan verta Punaiselle Ristille.

Henkilökohtaisilla 800 euron stipendeillä palkittiin Laura Kohtanen ja Reetta Malmberg Tampereen yhteiskoulun lukiosta sekä Roni Lehto Nokian lukiosta. Kohtanen ja Malmberg ansaitsivat stipendinsä määrätietoisesta lukionsa kehittämiseen osallistumisesta ja yhteisöllisyyden edistämisestä. He ovat muun muassa käynnistäneet tiimitoimintaa omassa lukiossaan ja toimivat opiskelijoiden edustajina Lukion kehittämisverkoston (LUKE) työryhmässä.

Roni Lehto palkittiin stipendillä aktiivisesta ja itseohjautuvasta osallistumisesta lukionsa toiminnan edistämiseen. Erityiskiitosta Lehto sai itse kehittämästään L`Math-nimisestä matematiikkaohjelmistosta ja oppimisympäristöstä.

Lukiolaisstipendien saajista päätettiin raadille lähetettyjen hakemusten perusteella. Raati koostui Suomen Lukiolaisten Liiton ja Messukeskuksen edustajista.

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia tuo lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat Messukeskukseen etsimään jatkokoulutusmahdollisuuksia ja pohtimaan työnteon ja opiskelun yhdistämistä. Studian järjestävät Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

www.studiamessut.fi | #studiamessut2018

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen puh. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com