Suoraan sisältöön

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitaja ottaa vastaan koulun pohjakerroksessa ja on paikalla maanantaista perjantaihin. Terveydenhoitajaan voi olla yhteydessä puhelimitse, wilman kautta tai käydä terveydenhoitajan luona. (Sähköposti ei ole käytettävissä.)

Terveydenhoitaja tekee terveystarkastukset kaikille opiskelijoille lukio-opintojen aikana. Kutsuntatarkastukset tehdään myös koululla. Terveystarkastusten lisäksi terveydenhoitajan vastaanotolle voi tulla sairastapauksissa ja tapaturmien takia.

Terveydenhoitaja voi antaa myös rokotuksia.

Ilmoita myös terveydenhoitajalle, jos sinulle on pitkäaikaissairauksia tai kuljetat mukanasi adrenaliinikynää.

Hammashuolto

Osana opiskeluterveydenhuoltoa kaikki päätoimisesti Helsingissä opiskelevat voivat kotikunnastaan riippumatta hakea suun terveydenhuollon palveluja Helsingin sosiaali- ja terveysviraston hammashoitoloista. Suun terveydenhuollon palvelut koskevat siis myös ulkokuntalaisia. Käynnillä tulee pyydettäessä esittää opiskelutodistus. Opiskelijat voivat halutessaan hakeutua myös oman kotikuntansa terveyskeskuksen asiakkaiksi.

Helsingin kaupungin Suun terveydenhuollossa annettu hammashoito on maksutonta alle 18-vuotiaille. Aika varataan keskitetystä ajanvarauksesta p. 09 310 51400. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 8-15. Kiireettömissä tapauksissa toivotaan yhteydenottoa klo 10 jälkeen. Keskitetyssä ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittopalvelu.

Särky-, tapaturma- ja muissa päivystystilanteissa voi soittaa arki-iltaisin numeroon 09 471 71110 klo 14-21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8-21.11.10.2022 15:17