Suoraan sisältöön

Kuraattori

Lukion kuraattorin tehtävänä on opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opiskelun tukeminen. Kuraattori auttaa selvittämään opiskelijoiden elämäntilanteisiin liittyviä sosiaalisia asioita sekä mielenterveyteen, perhetilanteeseen ja päihteisiin liittyviä kysymyksiä. Kuraattori antaa ohjausta ja neuvontaa myös sosioekonomisissa asioissa ja tarjoaa opiskelijoille keskusteluapua.

Kuraattorin työ tukee varhaista puuttumista, opintojen keskeytymisten vähentämistä ja syrjäytymisen ehkäisemistä. Kuraattoriin kannattaa ottaa yhteyttä heti, kun ongelmat tuntuvat painavan mieltä tai haittaavan opiskelua. Opiskelija voi itse ottaa yhteyttä kuraattoriin. Myös huoltajat voivat olla yhteydessä kuraattoriin, jos he ovat huolissaan nuorestaan tai haluavat keskustella nuoren tilanteesta.

Kuraattori on tavattavissa yleensä kaikkina muina päivinä paitsi torstaisin. Poikkeuksista ilmoitetaan erikseen lapulla ovessa. Kuraattorin huone löytyy pohjakerroksesta opiskeluhuollon tiloista. Kuraattorille voit varata ajan puhelimitse tai tekstiviestillä. Myös Wilman kautta voi laittaa viestiä.17.09.2020 15:00