Suoraan sisältöön

Topias Kokkinen

Ressun ylioppilas 2016

Aloitin Ressun jälkeen opiskelun London School of Economics -yliopistossa, pääaineenani rahoitus ja laskentatoimi. Iso-Britannian yliopistohaussa on hyvin tärkeää, että hakija on ollut jo lukioaikana aktiivinen ja omasta pääaineestaan kiinnostunut opiskelija. Ressussa minun oli mahdollista osallistua monipuolisesti erilaisiin projekteihin ja valita mielenkiintoisia erityiskursseja, jotka herättivät kiinnostukseni kaupalliseen alaan. Parhaiten muistan Nuori Yrittäjyys -kurssin, jonka aikana pyöritimme kavereideni kanssa pientä yritystä ja opimme käytännön taitoja yrittäjyydestä ja taloudesta. Ressun kautta pääsin osallistumaan myös esimerkiksi innovaatiokilpailuun, lukuisille yritysvierailuille ja toimimaan vapaaehtoisena Slush -tapahtumassa. Tällaiset kokemukset herättivät kiinnostukseni kaupalliseen alaan. Niistä oli myös erittäin paljon hyötyä yliopistohakuprosessissani.

Ressusta ei jäänyt käteen pelkästään kursseja ja projekteja. Yksi parhaista puolista lukiossa oli sieltä saadut kaverit. Löysin Ressusta itselleni hyvin samanhenkisen kaveriporukan, jonka kanssa olemme vieläkin aktiivisesti tekemisissä. Lontooseenkaan minun ei tarvinnut lähteä opiskelemaan yksin. Vuosikurssini viidestä suomalaisesta opiskelijasta kolme on ressuja.

Hain LSE:lle opiskelemaan, sillä uskoin sen tarjoavan minulle ainutlaatuisia haasteita ja mahdollisuuksia. En ole pettynyt. Työtahti on kova ja kurssien sisältö haastavaa. Opiskelu on kuitenkin erittäin palkitsevaa, sillä kurssit muodostavat toimivan ja mielenkiintoisen kokonaisuuden. LSE:n opiskelijoista noin kaksi kolmasosaa tulee Brittien ulkopuolelta. Armeijatarinoiden vaihtaminen singaporelaisten kanssa tai esimerkiksi Euroopan talouskriisistä väittely kreikkalaisen ja saksalaisen kanssa ovat olleet yksiä antoisimmista ja avartavimmista kokemuksista ulkomailla opiskelussa19.03.2019 13:12