Suoraan sisältöön

Stella Qin

Ressun ylioppilas 2012

Ressussa parasta olivat inspiroivat kurssit, kannustava ilmapiiri ja ihanat ihmiset, joista monen kanssa olen edelleen läheisesti tekemisissä. Monipuolisen kurssivalikoiman ja valinnaisuuden ansiosta opiskelin jo lukiossa aineita, jotka vaikuttivat merkittävästi myöhempiin valintoihini. Olin erityisen kiinnostunut yhteiskuntaopista, kielistä ja filosofiasta, ja luinkin niitä kaikkia niin paljon kuin suinkin pystyin. Viimeistään abivuoden syksyllä tiesin, että halusin hakea Valtsikaan opiskelemaan.

Vuotta myöhemmin aloitin yhteiskuntapolitiikan fuksina Helsingin valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Tutustuessani uusiin opiskelukavereihini huomasin, että Ressu oli antanut minulle erinomaiset eväät jatkaa opintoja ja syventää osaamistani – kaikilla yliopiston aloittaminen ei sujunut yhtä jouhevasti. Vaikka aika ajoin opiskelu tuntui raskaalta ja uuvuttavalta, halu päästä työelämään motivoi minua valmistumaan viidessä vuodessa.

Kandiksi valmistumisen jälkeen pääsin ensimmäiseen oman alani työpaikkaan ja aloitin harjoittelijana työeläkeyhtiö Elossa, jossa myös jatkoin harjoittelun jälkeen. Tuon kokemuksen ansiosta pääsin sittemmin töihin työeläkeyhtiö Varmaan, jossa sain mahdollisuuden osallistua mielenkiintoiseen järjestelmäkehitysprojektiin. Kipinä teknologia-alaa kohtaan syttyi ja rohkaistuin hakemaan töihin Accenturelle. Samalla opiskelin työn ohessa ohjelmoinnin alkeita avoimessa yliopistossa.

Nyt olen työskennellyt jo useamman vuoden teknologiakonsulttina Accenturella ja päässyt hyödyntämään sekä aiempaa osaamistani että oppinut paljon uutta. Viimeisimpänä tartuin tähänastisen urani jännittävimpään haasteeseen, kun aloitin projektissa Oslossa, jossa työkieleni on norja. Luin aikanaan pitkän ruotsin, mutten käyttänyt sitä aktiivisesti moneen vuoteen. Huomasin kuitenkin pian, että moni asia palautui mieleen yllättävän nopeasti. Aluksi puhuin työkavereilleni ruotsia ja sitäkin takellellen, mutta vain muutaman kuukauden jälkeen norjan kieli alkoi tarttua minuun. Joudun toisinaan edelleen vaivaannuttaviin tilanteisiin, kun olen ymmärtänyt tai sanonut jotain väärin, mutta samalla olen oppinut nauramaan itselleni entistäkin makeammin. Palkitsevin tunne on ollut, kun tajusin pärjääväni norjaksi ja huomasin, että osaamistani arvostetaan.

Kielten opiskelu on aina ollut lähellä sydäntäni ja tulee varmasti pysymään rakkaana harrastuksenani myös jatkossa. Vielä en tiedä mikä minusta tulee isona, mutta kannustan kaikkia opiskelevia ja uransa alkuvaiheessa olevia seuraamaan omia vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita. Tärkeintä on rohkea, utelias ja myönteinen elämänasenne!13.05.2022 12:20