Suoraan sisältöön

Stella Qin

Ressun ylioppilas 2012

Ressussa parasta olivat inspiroivat kurssit, kannustava ilmapiiri ja ihanat ihmiset, joista monen kanssa olen edelleen läheisesti tekemisissä. Monipuolisen kurssivalikoiman ja valinnaisuuden ansiosta opiskelin jo lukiossa aineita, jotka vaikuttivat merkittävästi myöhempiin valintoihini. Olin erityisen kiinnostunut yhteiskuntaopista, kielistä ja filosofiasta, ja luinkin niitä kaikkia niin paljon kuin suinkin pystyin. Viimeistään abivuoden syksyllä tiesin, että halusin hakea Valtsikaan opiskelemaan.

Vuotta myöhemmin aloitin yhteiskuntapolitiikan fuksina Helsingin valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Tutustuessani uusiin opiskelukavereihini huomasin, että Ressu oli antanut minulle erinomaiset eväät jatkaa opintoja ja syventää osaamistani – kaikilla yliopiston aloittaminen ei sujunut yhtä jouhevasti. Vaikka aika ajoin opiskelu tuntui raskaalta ja uuvuttavalta, halu päästä työelämään motivoi minua valmistumaan viidessä vuodessa.

Kandiksi valmistumisen jälkeen pääsin ensimmäiseen oman alani työpaikkaan ja aloitin harjoittelijana työeläkeyhtiö Elossa. Valmistuttuani valtiotieteiden maisteriksi keväällä 2017 aloin hakea vakituista työpaikkaa. Iästäni huolimatta kokemustani alalla arvostettiin ja viime syksystä lähtien olen työskennellyt vakituisesti ja kokopäiväisesti palveluneuvojana työeläkeyhtiö Varmassa. Työssäni olen suomalaisen työeläkejärjestelmän näköalapaikalla palvelemassa työnantajia ja yrittäjiä ympäri maata. Lisäksi olen päässyt mukaan mielenkiintoisiin projekteihin tekemään haastavia järjestelmien kehitystöitä.

Seuraava projektini on opetella työn ohessa koodaamisen ja ohjelmoinnin alkeita yhdessä parhaan ystäväni kanssa, joka on hänkin ressu. Vielä en tiedä mikä minusta tulee isona, mutta kannustan kaikkia opiskelevia ja uransa alkuvaiheessa olevia seuraamaan omia vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita. Tärkeintä on rohkea, utelias ja myönteinen elämänasenne!19.03.2019 13:15