Suoraan sisältöön

Riina Kekäläinen

Ressun ylioppilas 2016

Näin Ressussa paljon mahdollisuuksia jo tutustumiskäynnistä lähtien, mikä johti muuttoon pienestä lappilaisesta kunnasta Helsinkiin vuonna 2012. Ressusta parhaiten ovat mieleeni jääneet yksilöllisyys ja tapa, jolla opettajat kannustivat kaikkia tekemään parhaansa. Ressussa oli helppoa yhdistellä niin luonnontieteellisiä kuin humanistisia aineita, ja tehdä juuri sellainen oppiaineyhdistelmä, joka sopi omiin mielenkiinnonkohteisiin. Akateemisten meriittien lisäksi käteen jäi joukko hyviä ystäviä, joiden kanssa on jaettu myös yliopistoelämän ilot ja murheet, sekä kiinnostus psykologiaan, jota päätin hakea opiskelemaan.

Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen muutin Tukholmaan ja aloitin psykologiopinnot Karoliinisessa Instituutissa ruotsiksi. Vuosikurssillani aloitti myös kolme muuta suomalaista. Tunsin onnekseni etukäteen muutamia ressuja, jotka opiskelevat Karoliinisessa lääketiedettä. Syksyllä 2018 olen myös opiskellut kriminologiaa ja oikeuspsykologiaa perusopintojeni ohella. Ressun laadukas ruotsinopetus ja innostavat ruotsinopettajat mahdollistivat minulle opinnot ruotsiksi, vaikka luinkin ”vain” keskipitkän oppimäärän.

Opinnoissani on vahvasti kliininen painotus, mikä mahdollistaa pääsyn työelämään tutustumiseen ja auskultaatioihin jo aikaisessa vaiheessa. Pääsemmekin vähintään kerran lukukauden aikana psykologin mukaan työpaikalle, yleensä viikoksi kerrallaan. Tämän lisäksi pääsemme tekemään muutamia projekteja konsultaatiotehtävien parissa. Kliinisen ja käytännönläheisen opiskelun vastapainoksi on myös onneksi paljon teoriaa, sillä kaikki klinikalla tehtävä perustuu vahvaan tutkimuspohjaan. Aloittelenkin juuri kandiani, jonka parissa työskentelen lukuvuoden loppuun saakka.19.03.2019 13:17