Suoraan sisältöön

Nimco Hussein

Ressun ylioppilas 2016

Kävin monia minua kiinnostavia kursseja mahtavien opettajien vetäminä Ressussa, jotka inspiroivat minua edelleen tänäkin päivänä. Kävin Ressussa erilaisia taideaineita, jotka näkyvät nykyään opiskelemallani alalla. Muistan Ressusta tietysti myös opettajani, jotka kannustivat eteenpäin.

Osallistuin Ressussa erilaisiin tapahtumiin ja opiskelijajärjestöihin, joista lämpimästi muistan edelleen Ympäristöraadin. Itseasiassa Ympäristöraadissa ensimmäisen kerran tutustuin kestävään muotiin ja konseptiin kestävästä vaateteollisuudesta. Muistan Ressussa myös erilaiset taide- ja kulttuuriprojektit, joita oli hauska suunnitella ja järjestää opiskelijakavereiden kanssa.

Opiskelen Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa muotia. Halusin Ressusta valmistuessani jatkaa opintojani taiteen ja kulttuurin parissa, ja kiinnostuin suunnittelusta yhä enemmän, erityisesti kestävän kehityksen näkökulmasta. Hakeuduin opiskelemaan muotia, sillä olen halunnut oppia lisää tulevaisuuden suunnittelusta; kestävämmästä ja eettisemmästä suunnittelusta sekä muodista yleisesti sosiaalisena ilmiönä. Muodin pääaineessa olen syventynyt sekä käytännön suunnittelun perusteisiin että tutkimukselliseen muotiin. Opinnoissani on tähän asti ollut erilaisia kursseja, joissa kestävä suunnittelu on ollut hyvin linkittyneenä opetuksessa. Uskon jatkavani taiteen kandidaatin opintojeni jälkeen maisteriin muodin tutkimuksen puolelle. Pysyttelen kuitenkin vielä avoimena ja katson millaisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa avautuu.19.03.2019 13:14