Suoraan sisältöön

Linnea Koponen

Ressun ylioppilas 2016

Aloitin Ressusta valmistuttuani psykologian opinnot Uppsalan yliopistossa. Psykologia oli kiehtonut minua jo pitkään, mutta idean Ruotsissa opiskelusta sain vasta abivuonna. Ovet avautuivat myös Helsingin yliopistoon, mutta päätin kokeilla, millaista on muuttaa ulkomaille opiskelemaan ja pärjätä täysin ruotsinkielisessä ympäristössä pelkkä lukion B-ruotsi pohjalla.

Opintojen alkua helpotti merkittävästi se, miten hyvät lähtökohdat ja pohjatiedot lukioaika Ressussa oli antanut. Ensimmäisten kurssien aiheet olivat jo lukiokursseilta tuttuja, joten pystyin keskittymään kieleen ja muuhun uuteen. Ressun suurkuorossa sain kipinän laulamiseen, ja nyt laulaminen muun muassa osakunnan kuorossa on rakas harrastus. Ressussa kannustettiin myös lähtemään mukaan erilaisiin projekteihin, kuten opintomatkalle Kiinaan. Sama innostus on myöhemmin vienyt esimerkiksi Islantiin, osakuntatoimintaan ja erilaisiin opiskelijajärjestöjen tapahtumiin.

Ressusta päällimmäiseksi mieleen jäivät hyvä opiskeluilmapiiri, monipuoliset kurssit ja innostavat opettajat. Sain tutustua mahtaviin ihmisiin, joista monien kanssa pidämme yhä yhteyttä. Ressuus yhdistää myös uusiin ihmisiin: meitä vanhoja ressuja on Uppsalassa paljon, ja on aina hauskaa tavata toisia, eri aikoina valmistuneita ressuja ja vaihtaa muistoja ja kokemuksia.19.03.2019 13:16