Suoraan sisältöön

Joonas Lehtonen

Ressun ylioppilas 2012

Lukiopäivät Ressussa venähtivät usein ympäripyöreiksi – eikä vähiten siksi, että tarjolla oli niin paljon mielenkiintoista opiskeltavaa. Luin esimerkiksi viittä eri kieltä sekä kävin teatteri- ja taidekursseja. Ehkä kaikkein innostunein olin kuitenkin historian ja yhteiskuntaopin opinnoista. Ei ollutkaan ihme, että päädyin aloittamaan poliittisen historian opinnot Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa syksyllä 2013, heti varusmiespalvelukseni jälkeen. Valmistun valtsikasta maisteriksi joulukuussa 2018.

Olen tehnyt töitä opintojen ohessa koko opiskeluaikani. Aloitin jo abivuonna kaupan kassalta, josta etenin esimerkiksi lentokenttäoppaan työn kautta kohti tavoittelemaani media- ja viestintäalaa. Viestinnän harjoitteluita ja töitä olen tehnyt opiskeluaikanani muun muassa opiskelijajärjestössä, viestintätoimistossa ja Suomen Washingtonin-suurlähetystössä.

Yksi suuri intohimoni oli jo lukiossa kirjoittaminen, ja nyt työskentelenkin yhdessä unelma-ammateistani uutistoimittajana. Työssäni on tärkeää pysyä uteliaana ja maailmasta kiinnostuneena. Lukioaika Ressussa loi siihen hyvät lähtökohdat, sillä koulun arki on eläväistä ja antoisaa. En ole jälkikäteen katunut hetkeäkään heittäytymistäni esimerkiksi opiskelijakuntatoimintaan tai kansainvälisiin projekteihin. Avoimen asenteen omaksumisen lisäksi kiitän Ressua yhä tiiviistä kaveriporukastamme. Ressut ovat taustoiltaan ja tavoitteiltaan hyvin erilaisia, eivätkä meidänkään poppoomme kesken lopu mielenkiintoiset jutut kesken. Nykyään vanhasta lukiojengistämme löytyy niin lääkäri, näyttelijä, psykologi, juristi, ekonomi kuin aivotieteilijäkin.19.03.2019 13:15