Suoraan sisältöön

Joel Ristikankare

Ressun ylioppilas 2013

Lukioajat Ressussa ovat minulle edelleen ja tulevat aina olemaan lähellä sydäntäni. Näistä ajoista minulle jäi käteen mitä parhaimmat edellytykset jatko-opintoihin, puhumattakaan läpi elämän kestävistä ystävyyssuhteista. Koulun kansainvälinen ilmapiiri kannusti minua myös lähtemään vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin ensimmäisen lukuvuoden jälkeen. Palatessani vaihdosta tiesin haluavani opiskelemaan lääketiedettä lukio-opintojeni jälkeen. Ressun laadukas kielten opetus inspiroi minua hakemaan jatko-opintoihin Ruotsiin ja lopulta päädyinkin opiskelemaan Göteborgin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan.

Ruotsissa lääketieteen lisensiaatin tutkinto on 5,5 vuotta joista kaksi ensimmäistä vuotta ovat teoriapainotteisia, jonka jälkeen opiskelun luonne muuttuu käytännönläheisemmäksi. Opintojen alkutaival oli varsin vaativa, mutta samalla palkitseva. Ressun ensiluokkainen luonnontieteiden opetus antoi minulle erinomaiset lähtökohdat monimutkaisempien konseptien ymmärtämiseen sekä analyyttiseen pohdintaan. Ressussa käymieni B-ruotsin opintojen jälkeen myös kielen haltuun ottaminen sujui minulta varsin nopeasti ja sopeutuminen uuteen maahan ja kulttuuriin tapahtuikin lopulta vauhdikkaasti.

Opintojeni lomassa olen työskennellyt neurofysiologisen tutkimuksen parissa sekä toiminut lääkärinsijaisena niin Helsingissä traumakuntoutusosastolla kuin Vaasan keskussairaalan sisätautien osastoilla sekä päivystyspoliklinikalla. Seuraavaksi minulla on urapolullani vuorossa valmistuminen, jonka ajankohta on muutaman viikon kuluttua tämän tekstin kirjoitushetkestä. Tämän jälkeen suuntanani on Ruotsin Taalainmaa, jossa astun virallisesti työelämään aloittaen samalla uuden kappaleen elämässäni.19.03.2019 13:17