Suoraan sisältöön

Rehtorin tervehdys

TERVETULOA RESSUN LUKIOON!

Ressuun lukio on maineikas ja korkeatasoista opetusta tarjoava koulu Helsingin ydinkeskustassa. Vuonna 1891 perustettu Helsingin Suomalainen Realilyseo, nykyään virallisesti Ressun lukio, on yksi Suomen vanhimmista suomenkielisistä oppikouluista.

Ressussa on laaja-alainen tiedepainotus ja taideaineet ovat monipuolisen harrastustoiminnan ohella oleellinen osa koulua. Ressun opiskelijat saavat korkeatasoiset lähtökohdat jatko-opinnoille ja elämälle. Koulusta on perinteisesti jatkettu parhaimpiin yliopistoihin Suomessa ja ulkomailla.

Koulumme on tunnettu hyvästä työskentelyilmapiiristään, kansainvälisestä hengestään sekä lukuisista opetusalan kehityshankkeista ja -kokeiluista. Ressussa on erinomaista opiskella, onnistua, kasvaa ja työskennellä. Ressun lukiolla on vahvat perinteet, mutta samalla se on aina ollut moderni ja edistyksellinen.

Yhteisinä arvoinamme korostamme sivistystä, oppimisen iloa, vastuullisuutta, tasa-arvoa, yhteisöllisyyttä ja perinteitä.

Arvokas uusrenessanssirakennus vuodelta 1892 Helsingin ydinkeskustassa on täydellisesti perusparannettu ja toimii erinomaisena opiskeluympäristönä kaikissa oppiaineissa erikoisluokkineen ja kuntosaleineen. Ressussa yhdistyvät kokemus, lyömätön sijainti ja nykyaikaisuus.

Lähiympäristössä sijaitsevat museot, teatterit, kirjastot, liikuntakeskukset, ooppera, yliopistot ja muut keskustan palvelut takaavat, että kaikki tarvittava on lähellä. Riippumatta asuinpaikasta kouluun pääsee kaikilla liikennevälineillä. Ressukampukseen kuuluva toinen Kampin koulurakennus on samoin täysin modernisoitu oppimisympäristö ja useine laboratoriotiloineen.

Oppilaskunta on aktiivisesti mukana koulun toiminnassa järjestämällä teemapäiviä ja aktiviteetteja. Vanhat ressut tukevat koulun toimintaa monin eri tavoin. Opettajakuntamme koostuu monipuolisista opetusalan huippuammattilaisista ja olemme myös opetusharjoittelukoulu.

Ressu on perustamisestaan lähtien ollut pilottilukiona kehittämässä suomalaista lukiota. Ressussa on kehitetty luokatonta lukiota, ryhmänohjausta, tuntijakoa ja ylioppilastutkintoa. Ystävyyskouluja on Ranskassa, Saksassa, Venäjällä, Kiinassa ja Virossa. Ressun tulevaisuuden koulun kehityshankkeina ovat tiedepainotus, teatteri-, musiikki-, kuvataiteen- erilaiset ilmiömoduulit, ranskan kielen Delf-kielitutkinto ja saksan kielen Deutsches Sprachdiplom, yritystoiminta, erikoismoduulit, kuten tekoälyopetus ja monimuotoinen yliopistoyhteistyö useissa oppiaineissa.

Ressulla on kouluna vahvat perinteet, mutta samalla Ressu on ollut aina moderni, edistyksellinen, avarakatseinen ja kehittyvä. Tämän päivän maailmassa osaamisen ja tietämisen merkitys on lisääntynyt entisestään. Ressulla on erinomaiset mahdollisuudet kerätä tieto- ja taito-pääomaa, sillä koulun laaja moduulivalikoima ja valinnaisuus antavat jokaiselle ressulle mahdollisuuden itselleen parhaiten soveltuvaan henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Tämä antaa hyvän tilaisuuden harjoitella oman elämän suunnittelua ja hallintaa. Ressun on kuulunut aina yhdessä tekeminen ja yhteenkuuluvuus myös oppituntien ulkopuolella.

Uskon, että ressuista kasvaa rohkeita, ennakkoluulottomia ja kyvykkäitä persoonallisuuksia, jotka osaavat käyttää hyväkseen koulun tarjoamia mahdollisuuksia ja antavat panoksensa koulun ja toisten ressujen hyväksi kouluaikana sekä tulevaisuudessa.

Ari Huovinen
Rehtori

Video: Ressun lukio: Miten opiskelu lukiossa muuttuu?

01.06.2021 09:42