Suoraan sisältöön

Helsinki ykkönen työnantajakuvatutkimuksessa humanistisilla aloilla

Helsinki humanististen alojen opiskelijoiden ihannetyönantaja.

Helsingin kaupunki sijoittui Universumin opiskelijoille suunnatussa työantajakuvatutkimuksessa humanistisiin aloihin liittyvässä kategoriassa ykköseksi, luonnontieteisiin liittyvässä kategoriassa viidenneksi ja lääketieteen ja terveyden alan kategoriassa kuudenneksi.

Tutkimuksessa haastateltiin marraskuun 2019 ja maaliskuun 2020 välisenä aikana yhteensä 14 109 suomalaista opiskelijaa 37 yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Useimmissa opiskelijaryhmissä ihanteellisen työnantajan ominaisuuksissa korostui monipuolisten työtehtävien lisäksi arvostukseen ja kehittymismahdollisuuksiin liittyvät asiat. Tärkeänä pidettiin myös kunnioitusta työntekijöitä kohtaan ja ystävällistä työilmapiiriä.

”On todella hienoa, että Helsingin kaupunki on arvostettu työnantaja opiskelijoiden keskuudessa. Työyhteisöjen monimuotoisuus on meille tärkeää ja meille ovat tervetulleet niin kokeneet ammattilaiset kuin uraansa aloittelevatkin. Uskon, että voimme vastata meille asetettuihin odotuksiin tarjoamalla monia mahdollisuuksia tehdä merkityksellistä työtä monipuolisten tehtävien parissa.”, sanoo kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Gros.

Universumin opiskelija- ja ammattilaistutkimukset ovat vuosittaisia riippumattomia työnantajakuvatutkimuksia, joiden pohjalta julkaistaan myös vuosittaiset Ihanteellisimmat työnantajat -listaus.

Universumin
opiskelijatutkimuksen tulokset 202015.05.2020 12:26