Suoraan sisältöön

Kaupungilla on lähes 2 100 työsuhdeasuntoa - vuokrat laskevat 1.9.

Vallila. Kuva: Helsingin kaupunki

Kaupunki tarjoaa henkilöstölleen myös työsuhdeasuntoja. Asuntojen myöntämisperusteita on uudistettu ja asuntoja kohdistetaan nyt erityisesti työvoimapula-aloille. Työsuhdeasuntojen vuokranmääritysmallia uudistettiin kesäkuussa, sillä vuokrien taso ei ole ollut kilpailukykyinen yleisillä vuokramarkkinoilla. Uusissa vuokrasopimuksissa vuokrat ovat jatkossa noin 10 % nykyistä alempia. Uudet vuokrat astuvat voimaan 1.9.2022.

Muutos vaikuttaa myös nykyisiin vuokrasopimuksiin, ja laskee niitä vuokria, jotka ovat nykyisellään uutta vuokratasoa korkeampia. Käytännössä vuokralaisille ehdotetaan joko muutosta sopimusehtoihin tai kokonaan uutta vuokrasopimusta, jotta vuokra saadaan tarkistettua alaspäin.

Uusien linjausten mukaan työsuhdeasunnot ovat Helsingin kaupungin työsuhteeseen sidottuja, ja niihin solmitaan toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Aiemmin sopimukset olivat määräaikaisia. Asunnoista ei peritä vuokravakuutta. Tällä hetkellä työsuhdeasuntoja priorisoidaan erityisesti varhaiskasvatukseen rekrytoitaville työntekijöille. Asuntojen priorisointia tarkastellaan säännöllisesti työvoiman saatavuustilanteen mukaisesti.

Valtaosa asunnoista on yksiöitä tai kaksioita, mutta myös kolmioita ja neliöitä tulee tarjolle. Työsuhdeasunnot sijaitsevat ympäri kaupunkia. 

Uudet linjaukset koskevat reilua 2 100 asuntoa. Vapaiden asuntojen määrä vaihtelee päivittäin.

Lue lisää työsuhdeasunnoista02.09.2022 16:15