Suoraan sisältöön

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä

Päiväkotiryhmä puistossa Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin tarjoamia kesätöitä haetaan sähköisesti kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 1.2. ja päättyy 15.2. klo 16. Kesätöiden ja sijaisuuksien haku on käynnistynyt tammikuun puolella.

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa joidenkin kesätöiden toteutumiseen ja aiheuttaa viivettä kesätyöntekijöiden valintapäätöksiin. Mahdollisista viivästyksistä tiedotetaan hakijoita sähköpostitse haun eri vaiheissa.

Tänä vuonna kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, keittiötöihin, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia kaupunki hakee erityisesti sosiaali- ja terveystoimialan palvelukseen vuosilomansijaisiksi.

Kaupungin yhtiöt tarjoavat monipuolisen kattauksen tehtäviä

Helsinki Marketing palkkaa kesätyöntekijöitä opastamaan vierailijoita kesäisen kaupungin tarjonnan ja palveluiden pariin. Helsinki helpiksi ja päärautatieaseman matkailuneuvontaan palkataan parikymmentä henkilöä eripituisiin osa-aikaisiin ja täyspäiväisiin työsuhteisiin. Työpaikkailmoitus julkaistaan myhelsinki.fi –sivustolla helmikuun puolen välin jälkeen. 

Palmia rekrytoi noin 40-50 kesäsijaista turvallisuusalalle. Rekrytointi näihin tehtäviin on jo käynnissä ja hakuaika päättyy helmikuun lopussa. Kesäsijaisia rekrytoidaan myös toimitila- ja kiinteistöpalvelualalle ja rekrytointi näihin tehtäviin käynnistyy tarvekartoituksen valmistuttua. Korkeasaaren eläintarhan säätiö palkkaa noin 50 kesätyöntekijää asiakaspalvelutehtäviin, puutarhanhoitoon sekä eläintenhoitajiksi. Suurimmassa osassa kesätöistä vaaditaan 18-vuoden ikää ja eläintenhoitotehtäviin edellytetään soveltuvaa koulutusta tai opintoja. Kesätyöntekijöitä haetaan eripituisiin kokopäiväisiin työsuhteisiin.

Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta.

Kaupungin kesätyöpaikat ovat suosittuja

Helsingin kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat ovat suosittuja ja tänäkin vuonna odotetaan runsasta hakijamäärää. Viime vuonna hakemuksia kertyi yhteensä yli 15 010, joista 16–17-vuotiaiden osuus oli noin 9 553. Kesätyöpaikan saaneita oli 3 174, joista 16–17-vuotiaita oli 692. Siisti kesä! -hankkeessa paikkoja oli 254, joihin saatiin 1 492 hakemusta. Lisäksi Sosiaali- ja terveystoimialalle palkattiin vuonna 2020 henkilöstöpalveluyhtiö Seuren kautta 523 kesätyöntekijää. 

Eniten hakemuksia jätettiin varhaiskasvatusavustajan, palveluiden laaduntarkkailijan, kirjastoapulaisen, toimistoharjoittelijan, avustavan nuoriso-ohjaajan, rakennusharjoittelijan, ruokapalvelutyöntekijän sekä uimavalvojan ja rantapelastajan tehtäviin. Sijaisuuksien osalta hakijoita oli eniten lähihoitajan, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tehtäviin.

Töitä myös ilman työkokemusta

Helsingin kaupunki on jo kahdeksatta vuotta kumppanina Vastuullinen Kesäduuni -kampanjassa. Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

16–17-vuotiaille suunnatut kesätyöt sekä 16–20-vuotiaille kohdennetut Siisti kesä -hankkeen työpaikat ovat tarjolla muita kesätöitä tiiviimmällä hakukaudella 1.2.–15.2.2021. Siisti kesä -hankkeeseen palkataan myös nuoria, joilla ei vielä ole työkokemusta. Hankkeen noin 280 kesätyöntekijää pitävät puistot, aukiot, kadunvarret sekä liikunta- ja uimapaikat puhtaina.

Ensimmäistä työpaikkaa etsiville nuorille hakijoille suunnattuja tehtäviä voivat hakea kaikki kalenterivuoden aikana 16 ja 17 vuotta täyttävät peruskoulun suorittaneet. Tänä vuonna paikkoja voivat hakea myös työsuhteen aikana 18 vuotta täyttävät nuoret. 

Kesäseteli tukee 9.-luokkalaisten kesätyöllistymistä

Helsingin kaupungin Kesäsetelin arvo nousee tänä vuonna 300 eurosta 325 euroon. Kesäseteli jaetaan helmikuun alussa kaikille Helsingin koulujen yhdeksäsluokkalaisille. Kaupunki korvaa työnantajalle kesäsetelin arvon 1.6.–13.8.2021 välisenä aikana Kesäsetelillä työllistetyn 9.-luokkalaisen nuoren palkasta. Yhteensä numeroituja ja henkilökohtaisia seteleitä on jaossa ennakkoarvion mukaan noin 5 500 kappaletta. Työnantajat voivat hakea kesäsetelinuoria töihin kohdennetusti Kesäsetelin uusilla nettisivuilla kesaseteli.fi

Setelin kanssa nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta. Myös esimerkiksi taloyhtiö tai harrastusseura voi toimia työllistäjänä. Kesäsetelillä työllistyi kesällä 2020 vaikeasta koronatilanteesta huolimatta 1279 helsinkiläistä nuorta.

Helsingin kaupunki edellyttää Kesäseteli-työnantajan noudattavan Vastuullinen kesäduuni 2021 -kampanjan periaatteita. Kaupunki osallistuu kampanjaan työnantajana ja jatkaa kampanjan kumppanina kesätyökaudella 2021.

Helsingin Kesäsetelin arvo nousee vuonna 2021

Lisätietoja

Helsinkirekry

Kesäseteli

Vastuullinen kesäduuni 2021


29.01.2021 15:30