Suoraan sisältöön

Helsingin kotihoito ja Seure yhteistyöhön sijaisrekrytoinneissa

Helsingin kotihoito ja Seure yhteistyöhön sijaisrekrytoinneissa

Seure ja Helsingin kaupungin kotihoito aloittavat yhteistyön kotihoidon sijaisrekrytointeihin liittyen. 1.syyskuuta alkaen Seure huolehtii Helsingin kaupungin kotihoidon Etelän ja Idän palvelualueiden pidempiaikaisista sijaisrekrytoinneista. Yhteistyö koskee sijaisten rekrytointia määräaikaisiin työsuhteisiin, jotka ovat kestoltaan kolmesta viikosta neljään kuukauteen. Työntekijöiden työnantajana toimii Helsingin kaupunki.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan henkilöstösuunnittelupäällikkö Tarja Näkki kertoo, että yhteistyön taustalla on halu selvittää vaihtoehtoisia tapoja kotihoidon sijaisrekrytoinnin järjestämiseen. ”Helsingin sosiaali- ja terveystoimen henkilöstöresurssipalveluissa tehdään vastaavaa sijaisrekrytointia muutaman kuukauden mittaisiin hoitotyön sijaisuuksiin, mutta toiminnassa on paljon päällekkäisyyttä Seuren tarjoaman palvelun kanssa. Haluamme selvittää, millä tavoin palvelu on jatkossa tarkoituksenmukaista tuottaa, ja voisiko rekrytointipalvelu tarjota vaihtoehdon työvoiman vuokraamiselle”, Näkki kertoo.

Alkuvaiheessa kyseessä on pilotti, joka kestää tämän vuoden syyskuusta helmikuun loppuun 2018. Pilottia arvioidaan alkuvuodesta 2018, jonka jälkeen päätetään yhteistyön jatkamisesta.


JAA