Suoraan sisältöön
Kuva: Atte Grönroos

Kaupungin kesätyöhaku on käynnissä

Suomen suurin työnantaja Helsingin kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna lukuisia kiinnostavia kesätyömahdollisuuksia. Kaupungin toimialojen laajuuden vuoksi kesätyöntekijät pääsevät työskentelemään monipuolisissa tehtävissä. Kesätyöntekijöitä ja kesäsijaisia palkataan kaupungin virastoihin ja liikelaitoksiin noin 4 000. Lisäksi kesäväkeä etsitään kaupungin omistamiin yhtiöihin.

Kesätöiden hakukausi on juuri käynnistynyt Helsingissä ja jatkuu pitkin kevättä. Kesätöitä haetaan sähköisesti kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin yhtiön omien sivustojen kautta.

Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia kaupunki hakee erityisesti sosiaali- ja terveysviraston palvelukseen vuosilomansijaisiksi.

 

Kaupungin kesätyöpaikat suosittuja

Helsingin kaupungin kesätyöpaikat ovat suosittuja ja tänäkin vuonna odotetaan runsasta hakijamäärää. Vuonna 2016 kaupungilla työskenteli 3 830 kesätyöntekijää ja vuosilomansijaista. Kesätyöhakemuksia vastaanotettiin yhteensä noin 38 500. Näistä 16–17-vuotiaiden hakemuksia oli noin 22 700.

Nuorten kesätyönhaussa eniten hakemuksia tuli kaupunginkirjaston kesäassistentin sekä lähettämövirkailijan tehtäviin, kaupunginkanslian toimistoapulaisen, nuorisoasiankeskuksen tanssin apuohjaajan ja kahviotyöntekijän sekä Staran varastoharjoittelijan tehtäviin.

 

Noin tuhat nuorta pääsee kesätöihin ilman työkokemustakin

Helsingin kaupunki on jo neljättä vuotta kumppanina Vastuullinen Kesäduuni -kampanjassa. Kyseessä on Taloudellisen tiedotustoimisto TATin luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

Noin tuhat kaupungin kesätyöpaikoista on kohdennettu näille ensimmäistä työpaikkaa etsiville hakijoille. 16–17-vuotiaille suunnatut kesätyöt sekä 16–20-vuotiaille kohdennetut Siisti kesä -hankkeen työpaikat ovat haussa muita kesätöitä tiiviimmällä hakukaudella, 6.–17. maaliskuuta.

Siisti kesä -hankkeeseen palkataan nuoria, joilla on jo työkokemusta sekä sellaisia, joilla sitä ei vielä ole. Vajaat 300 Siisti kesä -työntekijää pitää puistot, aukiot, kadunvarret sekä liikunta- ja uimapaikat puhtaina.


Helsingin kaupunki osallistuu Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan työnantajana ja jatkaa kampanjan kumppanina kesätyökaudella 2017.
 

JAA