Suoraan sisältöön

Ura kaupungilla


Tule meille töihin!

Ura kaupungilla voi alkaa monella tapaa. Meillä pääset kehittymään asiantuntijana ja käyttämään vahvuuksiasi monipuolisten työtehtävien parissa.

Helsinki haluaa olla kaupunki, jossa voi toteuttaa itseään, luoda mahdollisuuksia ja tarttua niihin. Helsinki on kasvun paikka, jossa on hyvä kasvaa lapsesta aikuiseksi ja kasvattaa osaamistaan. Kaupungin perustehtävä on järjestää asukkailleen laadukkaita palveluja ja luoda edellytyksiä virikkeelliselle ja hauskalle elämälle. Teemme töitä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän Helsingin puolesta.

Me kaupungin työntekijät teemme vaikuttavaa työtä joka päivä, jotta hyvä helsinkiläinen elämä toteutuisi mahdollisimman monella tasolla. Helsingin kaupungilla jokainen työntekijä voi tehdä kaupunkilaisten elämään vaikuttavaa työtä ja elää itsensä näköistä, täyttä elämää. 

Helsinki. Vaikuttavia töitä.Kesätyöt

Touko-syyskuussa meillä työskentelee tuhansia kesätyöntekijöitä.

Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitajiksi. Opiskelijoita ja alan ammattilaisia kaupunki tarvitsee erityisesti sosiaali- ja terveystoimeen lomien sijaisiksi.


Kesätöiden hakeminen

Vuonna 2022 kesätöiden haku käynnistyy tammikuun puolivälissä (viikko 3). Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. 

Kalenterivuoden aikana 16 ja 17 vuotta täyttävien nuorten, erityistä tukea työllistymiseen tarvitsevien 16–29-vuotiaiden kesätyöntekijöiden ja Siisti kesä -hankkeen kesätyöntekijöiden hakuaika alkaa 7.2.2022 ja päättyy 28.2.2022 klo 16.
Hakuaikana avoimet kesätyöt ja -sijaisuudet löydät etusivultamme.


Nuorten haun ikärajoihin on tullut muutos

Tänä vuonna nuorten kesätöitä voivat hakea kaikki kalenterivuoden aikana 16 ja 17 vuotta täyttävät peruskoulun suorittaneet. Muutos on toteutettu nuorisoneuvoston antaman lausunnon mukaisesti. Tänä kesänä noudatetaan siirtymäaikaa, jolloin myös 1.6. jälkeen 18 vuotta täyttävät voivat hakea nuorten kesätöitä. Näin taataan kaikille ikäluokille tasapuolinen mahdollisuus hakea nuorten kesätöitä kahtena vuotena.

Haluamme tarjota kesätöitä mahdollisimman monelle. Pyrimme rekrytoinneissa esteettömyyteen ja monimuotoisuuteen. Toivomme hakemuksia kaikilta nuorilta, joita kiinnostaa työskennellä kaupungin tehtävissä. Haluamme tarjota kesätöitä niin, että työ voidaan räätälöidä nuorten osaamisen ja fyysisen toimintakyvyn mukaisesti.


Millaista meillä on olla töissä?

Haluamme tarjota parhaan mahdollisen kesätyökokemuksen kaikille kesätyöntekijöillemme. Sitoudumme vastuullisen työnantajan periaatteisiin ja perehdytämme kunnolla työtehtäviin.

Lisäksi kaikki vähintään kuukauden työsuhteessa olevat voivat ottaa käyttöönsä kaupunkipyörät, syövät alennettuun hintaan henkilöstöravintoloissa ja virkistäytyvät Stadikalla puoleen hintaan.

Seuraa meitä Facebookissa, niin pysyt kärryillä tärkeistä päivämääristä ja näet mitä tehtäviä meillä on tarjolla juuri nyt.


Opiskelijat ja harjoittelijat

Jos opiskelet, sinulla on mahdollisuus tehdä opintoihin kuuluva harjoittelu tai opinnäytetyö Helsingin kaupungilla.

Sitoudumme siihen, että perehdytämme sinut kunnolla työtehtäviin ja ohjaamme harjoittelua. Ota rohkeasti yhteyttä suoraan toimialoihin ja liikelaitoksiin.  


Asiantuntijat

Helsinki palkkaa vuosittain satoja eri alojen asiantuntijoita. Kaupunkisuunnittelussa, ympäristönsuojelussa, varhaiskasvatuksessa, terveydenhuollossa ja opetuksessa tähtäämme aina samaan: Helsinki haluaa olla päivä päivältä parempi.

Tarjoamme vastuullista ja merkityksellistä työtä sekä mahdollisuutta syventää omaa osaamista työuran eri vaiheissa. Palkitsemme hyvin tehdystä työstä. Edistämme suvaitsevaisuutta ja monimuotoisuutta, ja tarjoamme suuren työnantajan henkilöstöedut. Näihin kuuluvat esimerkiksi oma työterveys ja laajasti käytössä olevat liukuvan työajan mahdollisuudet.Esihenkilöt ja johtotehtävät

Helsinki on paitsi palveluorganisaatio myös alusta ja maailman edistyksellisin julkisen sektorin ekosysteemi.

Osaava ja kehittyvä muutosjohtaminen ja esimiestyö ovat keskeisiä menestystekijöitämme. Ilman niitä ei ole hyviä palveluja kaupunkilaisille eikä hyvinvoivaa henkilöstöä.

Esihenkilö ja johtotehtävissä toimivilla on vastuu ohjata kaupungin toimintaa yhä toimivammaksi. Helsinki tukee johtotehtävissä työskenteleviä monipuolisilla koulutuksilla, joista osa on käytännössä jo hyviksi havaittuja, osa hyvinkin pitkälle räätälöitävissä. Kaupunki esimerkiksi käynnistää johtaville viranhaltijoille sekä keskeisissä suunnittelutehtävissä oleville räätälöidyn tekoäly- ja teknologiakoulutuksen.13.01.2022 11:17