Suoraan sisältöön

Henkilöstöedut

Suuren työnantajan edut eivät ole klisee. Meillä on muun muassa pankkia vastaava henkilöstökassa, yli 120 ohjattua viikkotuntia henkilöstöliikunnassa, kohtuuhintainen lounas ja oma saari lomakäyttöön.


Työsuhdeasuntoja

Noin 2 650 asuntoa eri puolilla kaupunkia on tarkoitettu Helsingin työntekijöille. Oma koti työnantajalta helpottaa esimerkiksi Helsinkiin muuttoa. Työsuhdeasuntojen asukasvalinnoissa priorisoidaan työvoimapula-alojen henkilöstöä.

Lue lisää Stadin asunnot

Oma pankki, henkilöstökassa

 Helsingin kaupungin työtekijänä voit ottaa käyttöön henkilöstön oman pankin ja sen palvelut. Henkilöstökassa voi myöntää jäsenilleen esimerkiksi kulutusluottoa tai asuntolainaa uutta kotia varten. Kassan jäseneksi voivat liittyä kaikki, joilla on vähintään kuuden kuukauden määräaikainen työsopimus. Henkilöstökassan palvelut ovat jäsenille maksuttomia.Lounas edullisesti

Kaikki Palmian ja Palvelukeskus Helsingin ravintolat ovat kaupungin työntekijöiden käytössä. Niissä syöt henkilökuntahintaan.


Työterveys

Työterveys Helsinki on talo täynnä työkykyä ja terveyttä tukevia asiantuntijoita. Työterveystiimiin kuuluu lääkäri, hoitaja, psykologi ja fysioterapeutti.

Halvemmat kuukausiliput joukkoliikenteeseen

Miltä kuulostaisi 10 euron alennus kuukaudessa joukkoliikenteen matkalipuista? Se onnistuu työmatkasetelillä, joka myönnetään kaikille yli kuukauden töissä oleville.


Tukea uuden fillarin hankintaan

Jos julkisten sijaan poljet mieluummin fillarilla, voit valita rahallisen tuen uuden polkupyörän hankkimiseen. Tukea saa kahden vuoden ajalta 240 euroa.


Kaupunkipyörät työ- ja vapaa-ajalle

Helsingin työntekijänä sinulla on mahdollisuus polkea koko kesä kaupunkipyörillä. Fillarikauden maksun saa itselle takaisin. Etu koskee kaikkia, joilla on vähintään kuukauden mittainen työsuhde, siis myös kesätyöntekijöitä ja -sijaisia.


Alennusta myös vapaa-ajalla

Useat museot, uimahallit, liikuntapaikat, teatterit ja yritykset antavat alennusta kaupungin työntekijöille. Riittää kun esität kaupungin henkilöstökortin.


Henkilöstöliikunta

Kaupungin oma liikuntapalvelu tarjoaa vuosittain yli 130 ohjattua viikkotuntia ja erilaisia tapahtumia. Tarjonta vaihtuu puolivuosittain, joten kokeilunhaluisille on aina myös uutuuslajeja.


Oma saari

Iso Iiluoto on henkilöstön oma saari Kallahden selällä. Saareen voi lähteä päiväretkelle tai pidemmäksi ajaksi vaikka perheen kanssa. Majoituksen saat maksutta, mutta se kannattaa varata etukäteen.


Harrasta henkilöstökerhoissa

Toimialoilla ja liikelaitoksilla on työntekijöilleen omat henkilökuntakerhot. Niiden lisäksi voit liittyä soutuklubiin, lintukerhoon, kuoroon tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettuun verkostoon.


Lomaedut

Kaupungilla on hyvät lomaedut. Vuosiloman pituus määräytyy täysien lomanmääräytymiskuukausien lukumäärän, työkokemuslisän ja palvelussuhteen pituuden mukaan.


Palkan lisäksi palkitaan

Kuukausittainen palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkasta ja mahdollisesta työkokemuslisästä. Työkokemuslisää maksetaan työvuosien perustella. Myös muilla työnantajilla tehty saman alan työ lasketaan mukaan. Pitkäaikainen hyvä työ ja onnistuminen voi näkyä palkan henkilökohtaisena lisänä. Kertaluonteiset onnistumiset ja saavutukset näkyvät kertapalkkiona.


Sitoutumista arvostetaan

Helsinki kiittää säännöllisesti työntekijöitään tehdystä työstä. Niinpä tiettyjen etappien kohdalla työntekijää muistetaan esimerkiksi vapaapäivillä, rahalahjalla tai vaikka lahjalomalla. Mikä parasta, halutessaan kaupungin kiitoksen voi osoittaa hyväntekeväisyyteen.
22.06.2020 11:10