Hae työpaikkoja

Vapaa sanahaku / työavain
TAI valitse ammattiala

Johtamistyö

Designjohtaja

Määräaikainen, Työsuhde

Kaupunkiympäristön toimiala, Kaupunkiympäristön toimiala, Hallinto- ja tukipalvelut
Työavain 6-136-19
Haku päättyy 16.09.2019 klo 16:00
Työpaikan osoite
00000
Helsingin visiona on olla maailman toimivin kaupunki. Näin luomme parhaat urbaanin elämän edellytykset asukkaillemme ja vierailijoille. Perustehtävämme on järjestää asukkaillemme laadukkaita palveluja ja luoda edellytyksiä virikkeelliselle ja hauskalle elämälle. Toimiva kaupunki näkyy konkreettisina tekoina, valintoina ja arkea helpottavina asioina ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

Design on Helsingille kansainvälisesti merkittävä erottautumistekijä. Helsingille palkattiin maailman ensimmäisenä kaupunkina designjohtaja vuonna 2013 ja nyt tavoitteena on vahvistaa kansainvälistä profiilia designin suurkaupunkina edelleen. Keskeinen tavoite on kaupunkiympäristön, julkisen tilan ja kaupunkikokemuksen kehittäminen. Tätä tavoitetta varten etsimme kaupungille visionääristä designjohtajaa, joka vie designajattelun käyttäjälähtöisesti kaikkiin niihin kaupungin tekoihin, joissa design ja arkkitehtuuri luovat lisäarvoa ja johtavat kaupungin strategian toteutumiseen.

Tehtävän kuvaus

Designjohtaja toimii Helsingin kaupungin designiin liittyvän uudistumisen ja kehittämisen asiantuntijana ja yhteistyökumppanina siten, että se tukee kaupunkistrategian toteuttamista. Tehtäväsi on edistää designin, arkkitehtuurin ja palvelumuotoilun mahdollisuuksia sekä niihin liittyviä muutosprosesseja. Tuot kaupungin tekemiseen kokonaisvaltaista muotoilunäkemystä esimerkiksi kaupunkisuunnittelun ja palveluiden kehittämisessä. Edustat kaupunkia alan keskeisissä foorumeissa kotimaassa ja kansainvälisesti, ja vastaat alan ajantasaisimman tiedon jalkautumisesta kaupunkiorganisaatioon. Tuot kaupungin keskeisiin strategisiin hankkeisiin mukaan designajattelun hyödyntämisen mahdollisuudet.

Tehtävä täytetään neljän vuoden määräajaksi ja se sijoittuu kaupunkiympäristön toimialalle. Designjohtaja toimii läheisessä yhteistyössä kaikkien kaupungin toimialojen kanssa ja raportoi kaupunkiympäristön toimialajohtajalle.

Etsimme tehtävään henkilöä, jolla on vahva näkemys designista ja arkkitehtuurista sekä niiden mahdollisuuksista paremman kaupungin kehittämisessä. Designin asiantuntijuuden lisäksi sinulla tulee olla kokemusta ja kykyä johtaa verkostoja vaikuttavasti. Sinulla on mahdollisesti kokemusta palvelumuotoilusta ja käyttäjälähtöisestä suunnittelusta ja ymmärrät, mitä palvelujen kehittäminen ja muotoiluosaamisen vahvistaminen kaupunkiorganisaatiossa edellyttää. Seuraat uteliaasti alan kehitystä, myös kansainvälisesti. Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto.

Tarjoamme kunnianhimoisen työympäristön, kokonaisvaltaisen mahdollisuuden vaikuttaa muotoilun ja arkkitehtuurin asemaan kaupunkiorganisaatiossa sekä laajan kansainvälisen yhteistyökentän.

Ennen tehtävän vastaanottamista valitun on esitettävä hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan.

Tarvittaessa hakemuksen voi toimittaa paperisena osoitteeseen Helsingin kaupungin kirjaamo, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki (Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11-13.). Merkitse hakemukseen tehtävän työavain. Hakemukset ovat julkisia.

Työaika
36h 45 min/vko
Sopimusala
KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Lisätietoja tehtävästä antaa
toimialajohtaja Mikko Aho, 050 350 2265, 4.9. klo 14.30-16.00 ja 10.9. klo 8.00-10.00
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

Muita avoimia alan työpaikkoja

Johtamistyö

Määräaikainen, Virkasuhde

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Työavain 5-3392-19
Haku päättyy 16.09.2019 klo 16:00

Vakinainen, Virkasuhde

Kaupunkiympäristön toimiala, Palvelut ja luvat / Rakennusvalvontapalvelut, Lupayksikkö 1
Työavain 6-135-19
Haku päättyy 16.09.2019 klo 16:00JAA
27.12.2017 15:29