Suoraan sisältöön

Tekninen ja yhdyskuntasuunnittelun ala


Kiinteistöpalvelu - ja kehityspäällikkö

Vakinainen työsuhde

HKL, Omaisuudenhallintayksikkö, Kiinteistöpalvelut

HKL-06-6-21

22 päivää sitten

12.05.2021 klo 16:00

TS TES

1.8.2021

Hämeentie 86
00550 Helsinki

Tehtävän kuvaus

Tule kiinteistöpalvelu- ja kehityspäälliköksi kiinteistöpalveluiden tiimiimme!

Haemme kiinteistöpalvelu- ja kehityspäällikköä vetovastuuseen HKL:n uudistuvasta kiinteistöpalvelutiimistä. Kiinteistöpalvelutiimi vastaa metroasemien, metro- ja raitiovaunuvarikkojen sekä muiden HKL:n kiinteistöjen hallinnollisesta isännöinnistä, investointien omistajaohjauksesta, kiinteistöjen elinkaaren johtamisesta sekä ylläpidosta ja huollosta yhteistyössä kunnossapitoyksikön kanssa. Kiinteistöpalvelu- ja kehityspäällikkönä toimit palvelun esihenkilönä ja omaisuudenhallintayksikön johtoryhmän jäsenenä. Yhdessä viiden henkilön asiantuntijatiimisi kanssa huolehditte yli miljardin euron kiinteistöomaisuuden laadukkaasta hallinnasta ja hiilineutraali Helsinki 2035 toimenpideohjelman mukaisesta kiinteistöomaisuuden kehittämisestä.

Keskeisiä vastuitasi ovat kiinteistösalkun operatiivinen ja taloudellinen johtaminen sekä salkun kehittäminen. Ylläpidät salkkusuunnitelmaa ja vastaat sen toteutumisesta sekä osallistut merkittävien investointihankkeiden ohjaamiseen. Vastaat lisäksi kiinteistösalkun ylläpidosta sekä optimoit kiinteistösalkussa olevaa kiinteistöomaisuutta.

Sinun luotsauksessasi lähdemme digitalisaation avulla uudistamaan kiinteistöpalvelua ja suuntaamme kohti modernia kiinteistöhallintaa ja -johtamista. Teet työssäsi kauaskantoisia investointeihin ja kunnossapitoon liittyviä päätöksiä, joilla on merkittävä vaikutus omaisuuden elinkaarikustannuksiin, turvallisuuteen ja matkustaja- ja asiakasviihtyvyyteen. Työssäsi pääset vaikuttamaan tulevaisuuden kaupungin rakentumiseen edustamalla kiinteistöomaisuuden salkkua kiinteistökehittämiseen liittyvissä foorumeissa ja päätöksenteossa.

Mitä odotamme sinulta?

Edellytämme sinulta tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja kokemusta vastaavista kiinteistöjohtamisen tehtävistä. Tunnet kiinteistöalan sertifiointeja ja suunnittelumenetelmiä sekä omaat teknistä ymmärrystä kiinteistöomaisuudesta. Olet myös perehtynyt kiinteistötoiminnan digitaalisiin sovelluksiin sekä vastuulliseen kiinteistöliiketoimintaan ja sinulla on kokemusta näiden hyödyntämisestä.

Sinulla on kyky tunnistaa ja priorisoida kehittymispotentiaalia laatu- ja turvallisuustavoitteiden puitteissa ja pystyt tekemään faktaperusteisesti kauaskantoisia ratkaisuja. Päätöksentekoasi pohjautuu vahvaan taloudelliseen ymmärrykseen; osaat itsenäisesti analysoida talousdataa päätöksenteon pohjaksi, hallitset budjetointityöskentelyn ja osaat tuottaa investointi- ja kannattavuusanalyyseja.

Tehtävässä onnistumisen kannalta tärkeässä roolissa on esihenkilötyö, ja toivommekin sinulla olevan kokemusta asiantuntijaorganisaation johtamisesta. Olet esihenkilönä ratkaisukeskeinen ja töihin tarttuva, joka tunnetaan kannustavana ja ihmisistä välittävänä. Osaat motivoida tiimiäsi ja vuorovaikutustaidot ovat vahvuusaluettasi.

Katsomme eduksesi kokemuksen rakennuttamisesta ja kiinteistöalan tuntemuksen omistajaohjauksen näkökulmasta.

Miksi HKL?

Kun pääkaupunkiseutu liikkuu ja kasvaa, taustajoukot ovat avainasemassa. Me HKL:läiset teemme ylpeästi töitä kaikkien niiden tuhansien kaupungin kasvojen eteen, joiden arjessa työmme jälki näkyy. Työssäsi vastaat merkittävästä ja kaupungin sujuvan liikkumisen kannalta keskeisestä kiinteistöomaisuudesta, jonka kautta tehdään vuosittain n. 90 miljoonaa matkaa. Olet ottamassa vastaan kasvavan kiinteistökantamme uusia kiinteistöjä ja toisaalta huolehdit vanhan kiinteistökannan arvon säilymisestä. HKL tarjoaa myös hyviä työsuhde-etuja, kuten työsuhdematkalipun, työnantajan tukeman lounaan, alennuksia mm. liikunta- ja kulttuuriharrastusten parissa, ja monia muita etuja.

Sopimusala

TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Yksikön johtaja Antti Nousiainen p. 040 5796074 antti.nousiainen@hel.fi

Lisätietoa

https://ura.hkl.fi/

HKL

HKL on miljoonien matkojen mahdollistaja! Olemme metron, raitioliikenteen ja Suomenlinnan lautan liikennöitsijä ja Helsingin raideliikenneinfrastruktuurin omistaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palkittu palvelumme. Vihreällä sähköllä toimiva raideliikenne laajenee voimakkaasti mahdollistaen pääkaupunkiseudun kehittymisen ja kasvun. Raitioliikenne laajenee niin kantakaupungissa, Raide-Jokerilla kuin tulevaisuudessa myös säteittäisillä pääväylillä. Metroliikenne kehittyy uusien asemien myötä, ja liikenteen tiheyttä kasvatetaan. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.

Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.