Suoraan sisältöön

Tekninen ja yhdyskuntasuunnittelun ala


Hankepäällikkö

Vakinainen työsuhde

HKL, Omaisuudenhallintayksikkö, Hankepalvelut

HKL-06-5-21

22 päivää sitten

12.05.2021 klo 16:00

TS TES

1.8.2021

Hämeentie 86
00550 Helsinki

Tehtävän kuvaus

Tule hankepäälliköksi HKL:lle!

Tulevaisuuden kaupunkilaiset kulkevat yhä enemmän raiteilla, ja siten myös HKL:n rooli kaupunkiliikenteen asiantuntijana ja toteuttajana kasvaa. Meillä pääset vaikuttamaan siihen, millaiseksi tulevaisuuden kaupunki kehittyy! Haemme hankepäällikköä johtamaan HKL:n omaisuudenhallintayksikön hankepalveluita.

Hankepalvelut rakentavat kaupungin raideliikenneympäristöä toteuttamalla kiinteistöihin, rataan, sähkönsyöttöön, erilaisiin järjestelmiin sekä raitiovaunu- ja metrojunakalustoon liittyviä investointiprojekteja. Hankepalveluiden vastuulla on vuosittain useita kymmeniä hankkeita, joiden vuosiliikevaihto on n. 100 M€. Hankepäällikkönä vastuullasi on näistä investointihankkeista vastaavien tiimin resurssien varmistaminen, projektien organisoinnin ohjaaminen sekä projektien seuranta ja raportointi. Suunnittelet pitkän aikavälin investointiohjelman toteuttamiseen tarvittavat resurssit ja osallistut HKL:n pitkän aikavälin investointiohjelman laatimiseen. Kehität investointihankkeiden ohjaamista ja projektitoimintaa, tuet projektipäälliköitä projektien johtamisessa sekä osallistut vaativiin sopimus- ja yhteistyöneuvotteluihin kolmansien osapuolten kanssa Suomessa ja ulkomailla.

Raportoit tehtävässä säännöllisesti HKL:n omaisuussalkun ohjausryhmään sekä yksikön- ja talotason johtoryhmälle projektien tilanteesta. Nautit ihmisten parissa työskentelystä ja asiantuntijaorganisaation esihenkilötyön kehittämisestä. Roolissasi toimit lähiesihenkilönä kolmelle projektipäällikkötiimejä vetävälle tiimipäällikölle, keiden kanssa vastaatte yhdessä palvelun rekrytoinneista.

Mitä odotamme sinulta?

Edellytämme sinulta tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa tekniikan, talouden tai hallinnon alalta ja kokemusta projektien ja/tai projektiliiketoiminnan johtamisesta sekä esihenkilötehtävistä. Sinulla on lisäksi hyvä suomen ja englannin kielen taito. Katsomme eduksesi lisäpätevyyden projektijohtamisesta (esim. IPMA-sertifiointi) sekä muun talouden ja/tai hallinnon johtamisen lisäkoulutuksen (esim. MBA). Katsomme lisäksi eduksesi erityisesti kokemuksen alan investointi- tai kunnossapitohankkeiden toteuttamisesta johtavassa roolissa, kokemuksen kehittämishankkeiden läpiviennistä ja saksan kielen taidon.

Lisäksi omaat vahvan taloudellisen ymmärryksen, joka tukee sinua kauaskantoisten päätösten tekemisessä; osaat itsenäisesti analysoida talousdataa päätöksenteon pohjaksi, hallitset budjetointityöskentelyn ja osaat tuottaa investointi- ja kannattavuusanalyyseja.

Tehtävässä onnistumisen kannalta tärkeässä roolissa on myös esihenkilötyö, ja toivommekin sinulla olevan kokemusta onnistuneesta asiantuntijaorganisaation johtamisesta. Olet esihenkilönä ratkaisukeskeinen ja töihin tarttuva, joka tunnetaan kannustavana ja ihmisistä välittävänä. Osaat motivoida tiimiäsi ja vuorovaikutustaidot ovat vahvuusaluettasi.

Miksi HKL?

Hankepalvelun vastuulla on johtaa suuria investointihankkeita, joiden onnistumisella on Helsingin ja sen asukkaiden kannalta merkittävä taloudellinen ja pitkäaikainen vaikutus. Hankepäällikkönä olet ohjaamassa näitä yhteiskunnallisesti merkittäviä projekteja ja sinulla on aito mahdollisuus vaikuttaa Helsingin joukkoliikenteen kehittämiseen. Tässä työssä pääset jättämään jälkesi kaupunkiin, joka näkyy vielä vuosikymmeniä.

HKL tarjoaa lisäksi hyviä työsuhde-etuja, kuten työsuhdematkalipun, työnantajan tukeman lounaan, mahdollisuuden työsuhdeasuntoon ja alennuksia mm. liikunta- ja kulttuuriharrastusten parissa, ja monia muita etuja.

Sopimusala

TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Yksikön johtaja Antti Nousiainen p. 040 5796074 antti.nousiainen@hel.fi

Lisätietoa

https://ura.hkl.fi/

HKL

HKL on miljoonien matkojen mahdollistaja! Olemme metron, raitioliikenteen ja Suomenlinnan lautan liikennöitsijä ja Helsingin raideliikenneinfrastruktuurin omistaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palkittu palvelumme. Vihreällä sähköllä toimiva raideliikenne laajenee voimakkaasti mahdollistaen pääkaupunkiseudun kehittymisen ja kasvun. Raitioliikenne laajenee niin kantakaupungissa, Raide-Jokerilla kuin tulevaisuudessa myös säteittäisillä pääväylillä. Metroliikenne kehittyy uusien asemien myötä, ja liikenteen tiheyttä kasvatetaan. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.

Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.