Suoraan sisältöön

Asiantuntijatehtävät


Palveluasiantuntija

Vakinainen työsuhde

HKL, Talous ja toiminnanohjaus -yksikkö, Strateginen toiminnanohjaus ja palvelukehitys

HKL-05-2-21

5 päivää sitten

16.08.2021 klo 16:00

13.9.2021 tai sopimuksen mukaan

Hämeentie 86
00550 Helsinki

Tehtävän kuvaus

Tule meille luomaan uutta! Haemme tiimiimme palveluasiantuntijaa

HKL:n palvelukehitys kehittää uusia palveluita niin henkilöstölle kuin matkustajille. Tiimimme huolehtii mm. HKL:n asiakaskokemuksen jalostamisesta, metroasemien sekä autojen ja pyörien liityntäpysäköintien palvelukehityksestä, Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmän toimivuudesta sekä uusien palveluiden kokeiluista. Vastuullisuus on HKL:n toiminnan keskiössä. Tiimimme tavoitteena onkin siten edistää kestävää liikkumista kaupungissa innovatiivisen palvelukehityksen avulla.

Palveluasiantuntijana otat kokonaisvastuun uuden pyörien liityntäpysäköintikonseptin jatkokehittämisestä ja toteuttamisesta, ja siten luot edellytyksiä sujuville matkaketjuille. Konseptoinnissa huolehdit, että koko palvelun elinkaari tulee huomioitua aina rahoituksesta, kestäviin pysäköintiratkaisuihin ja palvelun kunnossapitoon asti. Kun konseptit ovat kypsiä toteutukselle, viet hankkeita käytäntöön yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Työssäsi pääset osallistumaan myös Helsingin suositun kaupunkipyöräjärjestelmän jatkokehittämiseen.

Palvelukehityksen tiimimme toimii HKL:n innovaatiomoottorina. Toivomme, että palvelukehitys saa sinut syttymään, sillä tulet ottamaan haltuun HKL:n uusien sisäisten ja ulkoisten palveluiden palvelumuotoilun sekä palvelumuotoilun työkalujen jalkauttamisen muille HKL:läisille. Palvelumuotoilun ja pyöräilyprojektien lisäksi tulet luotsaamaan meidän ketteriä kokeilujamme, joiden avulla koeponnistamme uusia, kaupunkilaisten matkakokemuksia parantavia palveluita. Kokeilut ovat yksi keinoistamme uusien palveluiden ideoimiseksi. Yhteistyön luominen ja tiivistäminen eri sidosryhmiemme kanssa on myös tärkeässä osassa tehtävääsi pyöräliikenteen ja muiden palvelukehityksen hankkeiden edistämiseksi.

Mitä odotamme sinulta?

Edellytämme sinulta soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä hyvää suomen ja englannin kielen osaamista. Edellytämme lisäksi kokemusta kehityshankkeiden tai projektien läpiviemisestä ja osaamista palvelumuotoilusta. Tarvitset pyörien liityntäpysäköinnin ja muiden uusien palveluiden konseptoinnissa niin visionäärisyyttä, taloudellista ymmärrystä kuin kykyä analyyttiseen ajatteluun. Lisäksi kaupunkikehityksen ja liikennesuunnittelun tuntemus on ehdottomasti etu työssäsi.

Toivomme, että olet joko työskennellyt pyöräliikenteen hankkeiden parissa ja / tai motivoidut uuden oppimisesta ja sinulla on halu perehtyä pyöräliikenteen erityispiirteisiin. Nautit luovasta työstä, ymmärrät syy-seuraussuhteita sekä hallitset laajoja kokonaisuuksia ja pystyt havainnollistamaan näitä myös kirjallisesti. Osaat lisäksi luovia erilaisten vaatimusten ja tavoitteiden ristipaineessa. Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta vahvaa organisointikykyä, oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työotetta sekä erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Arvostamme erityisesti asiakaslähtöisyyttä, verkostoitumistaitoja sekä kykyä ajatella asioita uusista näkökulmista.

Miksi HKL?

Meillä pääset vaikuttamaan siihen, millaiseksi tulevaisuuden Helsinki kehittyy! Työsi merkitys näkyy konkreettisesti kaupunkilaisten arjessa. Olet avainasemassa ideoimassa ja luomassa uusia palveluita, jotka kehittävät kaupunkilaisten matkakokemuksia. Työsi on vastuullista ja edistää kestävän liikkumisen lisääntymistä Helsingissä. HKL:llä sinulla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistasi monipuolisesti ja tuemme myös ammatillista kehittymistäsi koulutuksin. Tarjoamme myös hyviä työsuhde-etuja, kuten työsuhdematkalipun, työnantajan tukeman lounaan, mahdollisuuden työsuhdeasuntoon, alennuksia mm. liikunta- ja kulttuuriharrastusten parissa, ja monia muita etuja!

Hyppää kyytiin - meillä saat jättää jälkesi kaupunkiin!

Hakemusten käsittely aloitetaan jo elokuussa, joten toivomme hakemustasi mahdollisimman pian. Hakuaika päättyy 16.8. kello 16:00.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Karoliina Rajakallio, yksikön johtaja, p. 0931035920, 9.8. klo 13-15 ja 12.8. kello 9-11.

Lisätietoa

https://ura.hkl.fi/

HKL

HKL on miljoonien matkojen mahdollistaja! Olemme metron, raitioliikenteen ja Suomenlinnan lautan liikennöitsijä ja Helsingin raideliikenneinfrastruktuurin omistaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palkittu palvelumme. Vihreällä sähköllä toimiva raideliikenne laajenee voimakkaasti mahdollistaen pääkaupunkiseudun kehittymisen ja kasvun. Raitioliikenne laajenee niin kantakaupungissa, Raide-Jokerilla kuin tulevaisuudessa myös säteittäisillä pääväylillä. Metroliikenne kehittyy uusien asemien myötä, ja liikenteen tiheyttä kasvatetaan. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.

Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.