Suoraan sisältöön

Asiantuntijatehtävät


HR-partner

Vakinainen työsuhde

HKL, Henkilöstö ja liiketoiminnan tuki, HR-palvelut

HKL-04-3-21

14 päivää sitten

27.09.2021 klo 16:00

18.10.2021 tai sopimuksen mukaan

Hämeentie 86
00550 Helsinki

Tehtävän kuvaus

Tule HR-partneriksi HKL:lle!

HKL:n HR-palveluissa huolehdimme työsuhteen elinkaareen liittyvistä tehtävistä. Tiimimme huolehtii mm. HKL:n henkilöstöpalveluista, palvelussuhdeasioista, työhyvinvoinnin kehittämisestä sekä HR-tiedolla johtamisesta.

HR-partnerina työskentelet tiiviissä yhteistyössä omien liiketoimintayksikköjesi johdon ja esihenkilöiden kanssa toimien heidän ensisijaisena yhteyshenkilönä henkilöstöasioissa. Tuet strategisessa ja operatiivisessa henkilöstöjohtamisessa sekä toimit hyvän henkilöstöpalvelutoiminnan mahdollistajana. Tarjoat lähitukea mm. työhyvinvointijohtamisessa, henkilöstösuunnittelussa, rekrytoinneissa ja resursoinnissa, osaamisen johtamisessa ja haastavissa esihenkilötilanteissa. Toimit myös HR:n edustajana vastuuyksiköidesi johtoryhmissä.

Työpäiviisi kuuluu keskeisesti sparrailu esihenkilöiden kanssa, esimerkiksi osaamisen tunnistamisen ja kehittämisen, työsuhdeasioiden, rekrytointien, onnistumisen johtamisen ja palkitsemisen aihepiirien tiimoilta. Työtäsi tukevat tiimin HR-asiantuntijat, joiden kanssa yhteistyössä pääset kehittämään työsuhteen elinkaaren prosesseja ja käytäntöjä.

Mitä odotamme sinulta?

Parhaat edellytykset tehtävässä onnistumiseen antaa soveltuva korkeakoulututkinto. Toivomme sinulta myös aikaisempaa kokemusta työsuhdeasioiden hoitamisesta ja osaamista laaja-alaisista HR-tehtävistä. Sinulla on myös hyvä ymmärrys HR:n roolista liiketoiminnan kumppanina. Innostut henkilöstöön liittyvien suunnitelmien toteuttamisesta sekä nautit esihenkilöiden tukemisesta ja valmentamisesta erilaisissa henkilöstöjohtamisen tilanteissa.

Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta lisäksi vahvaa organisointikykyä, ratkaisukeskeisyyttä, oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työotetta sekä erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Toivomme, että olet asiakaspalveluhenkinen ja haluat kehittää henkilöstöä ja HR:n toimintaa. Osaat lisäksi luovia erilaisten vaatimusten ja tavoitteiden ristipaineessa. Arvostamme myös verkostoitumistaitoja sekä kykyä ajatella asioita uusista näkökulmista.

Miksi HKL?

Kun pääkaupunkiseutu liikkuu ja kasvaa, taustajoukot ovat avainasemassa. HKL rakentaa tulevaisuuden kaupunkia ja pitää sen liikkeessä jo tänään. HKL:n HR partnerina olet tärkeässä avainasemassa menestymisen ja kasvun mahdollistamisessa yksiköissämme. Työssäsi pääset osallistumaan toiminnan haasteiden ratkomiseen ja osaltasi varmistamaan mm. henkilöstön riittävyyden, osaamisen ja motivaation ylläpitämistä. Meillä sinulla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistasi monipuolisesti ja tuemme myös ammatillista kehittymistäsi koulutuksin. Tarjoamme lisäksi hyviä työsuhde-etuja, kuten työsuhdematkalipun, työnantajan tukeman lounaan, mahdollisuuden työsuhdeasuntoon, alennuksia mm. liikunta- ja kulttuuriharrastusten parissa, ja monia muita etuja!

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Matts Hägg Henkilöstöpäällikkö p. 0408095053 Tavoitat Mattsin puhelimitse 15.9. klo 13-14 ja 20.9. klo 14.30-15.30.

Lisätietoa

https://ura.hkl.fi/

HKL

HKL on miljoonien matkojen mahdollistaja! Olemme metron, raitioliikenteen ja Suomenlinnan lautan liikennöitsijä ja Helsingin raideliikenneinfrastruktuurin omistaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palkittu palvelumme. Vihreällä sähköllä toimiva raideliikenne laajenee voimakkaasti mahdollistaen pääkaupunkiseudun kehittymisen ja kasvun. Raitioliikenne laajenee niin kantakaupungissa, Raide-Jokerilla kuin tulevaisuudessa myös säteittäisillä pääväylillä. Metroliikenne kehittyy uusien asemien myötä, ja liikenteen tiheyttä kasvatetaan. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.

Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.