Suoraan sisältöön

Tekninen ja yhdyskuntasuunnittelun ala


Ratatyöntekijä (2 tehtävää)

Vakinainen työsuhde

HKL, Kunnossapitoyksikkö, Ratakunnossapito, Metroradat

HKL-02-16-21

14 päivää sitten

07.05.2021 klo 16:00

TTES mukainen palkka

1.7.2020

Metrovarikonkuja 6
00920 

Tehtävän kuvaus

Tule ratatyöntekijäksi HKL:lle!

Haemme metroradan kunnossapitotiimiin kahta (2) ammattitaitoista ratatyöntekijää. Metroradan kunnossapitotiimi huolehtii ympäri vuoden koko metroradan ratainfran ja sen päällysrakenteen laadukkaasta kunnossapidosta aina Matinkylästä Vuosaareen ja Mellunmäkeen asti. Tehtäviisi kuuluvat metroradan päällysrakenteen ja muun metroratainfran monipuoliset kunnossapitotyöt, kuten kiskoelementtien vaihtaminen, kiskovikojen korjaaminen, ratapöllien vaihtaminen, vaihteiden kunnossapito ja metrotunneleiden pesu. Samanlaista päivää ei ole ja parasta työssä onkin monipuolisuus ja 20 hengen tiimin vahva joukkuehenki yhdistettynä tekemisen meininkiin.

Työsi tehdään yötyössä silloin, kun muu kaupunki hiljenee. Työpäiväsi alkavat yövuoroon valmistautumisella tarvittavien työkalujen keräämisellä ja vaunujen varustamisella päivän töihin. Viimeisen metrojunan lopetettua liikennöinnin sukellatte kaupungin pintaa syvemmälle ja lähdette tiiminä muutaman tunnin tehokkaaseen työskentelyyn metroradan varrelle. Oman tiimisi lisäksi teet myös läheistä yhteistyötä ratasähkötiimin kanssa.


Mitä odotamme sinulta?

Tehtävässä tarvitset soveltuvan ammatillisen perustutkinnon kautta hankittua osaamista tai työkokemuksen kautta hankittua laaja-alaista osaamista. Toivomme muutaman vuoden työkokemusta vastaavista tehtävistä. Eduksi luemme erityisesti työkokemuksen radan päällysrakenteen ja muun ratainfran kunnossapidosta.

Metroratatiimin työn luonteen vuoksi edellytämme sinulta valmiutta yötyön tekemiseen ja ulkoilmassa työskentelyyn. Sinulla on mahdollisuus suorittaa kiskoilla kulkevan rata-auton ajolupa, ja siispä sinulla tulee olla myös B-ajokortti ja terveydelliset edellytyksen rata-auton ajoluvan suorittamiseen. Tehtävä sisältää myös varallaoloa.


Miksi HKL?

Hyppää HKL:n kyytiin! Tule työskentelemään ainutlaatuisessa työympäristössä Suomen ainoan metrojärjestelmän parissa. Työsi merkitys näkyy konkreettisesti kaupunkilaisten arjessa, joiden matkojen sujuvuuden ja turvallisuuden mahdollistat huolehtimalla metroradan kunnossapidosta. Työskentelet nykyaikaisen kaluston ja hyvien työkalujen parissa. Työpäivän jälkeen sinulla on mahdollisuus pujahtaa lämpöisen saunan kautta ennen kotimatkaasi. HKL tarjoaa hyviä työsuhde-etuja, kuten työsuhdematkalipun, työnantajan tukeman lounaan, mahdollisuuden työsuhdeasuntoon, alennuksia liikunta- ja kulttuuriharrastusten parissa, ja monia muita etuja. Meillä viihdytään - keskimääräinen palvelusaikamme on noin 12 vuotta.

Toimithan nopeasti, sillä käsittelemme hakemuksia ja haastattelemme hakijoita jo hakuaikana.

Sopimusala

TTES Kunnallinen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Ratamestari Tero Lehtimäki (p. 040 139 4354 tai tero.lehtimaki@hel.fi). Tavoitat Teron perjantaisin kello 7:00 - 12:00.

Lisätietoa

https://ura.hkl.fi/

HKL

HKL on miljoonien matkojen mahdollistaja! Olemme metron, raitioliikenteen ja Suomenlinnan lautan liikennöitsijä ja Helsingin raideliikenneinfrastruktuurin omistaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palkittu palvelumme. Vihreällä sähköllä toimiva raideliikenne laajenee voimakkaasti mahdollistaen pääkaupunkiseudun kehittymisen ja kasvun. Raitioliikenne laajenee niin kantakaupungissa, Raide-Jokerilla kuin tulevaisuudessa myös säteittäisillä pääväylillä. Metroliikenne kehittyy uusien asemien myötä, ja liikenteen tiheyttä kasvatetaan. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.

Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.