Suoraan sisältöön

Tekninen ja yhdyskuntasuunnittelun ala


Järjestelmäinsinööri

Vakinainen työsuhde

HKL, Suuret kaupunkiraidehankkeet -yksikkö, Metron kapasiteettihankkeet

HKL-01-4-21

18 päivää sitten

26.04.2021 klo 16:00

1.4.2021

Hämeentie 86
00550 Helsinki

Tehtävän kuvaus

Hyppää kyytiin! Etsimme raideliikenteen turvalaitejärjestelmien järjestelmäinsinööriä Helsinkiin.

Tulevaisuudessa ihmiset matkustavat yhä enemmän raiteilla. Siksi HKL:n rooli kaupunkien raideliikenteen operaattorina ja asiantuntijana kasvaa. Kanssamme voit vaikuttaa tulevaisuuden kaupungin kehitykseen! Lisääntyvien matkustajamäärien ansiosta Helsingin metrossa toteutetaan merkittävä päivitysohjelma tämän vuosikymmenen aikana järjestelmän matkustajakapasiteetin lisäämiseksi. Tärkein osa päivitystä on hankkia ja asentaa päivitetty raideliikenteen kulunvalvontajärjestelmä (ATC).

Päätehtävänäsi on tarjota turvallisuusosaamista kulunvalvontajärjestelmän toteutusprojektissa. Lisäksi tehtäviisi kuuluvat sekä liikennöinnin että kunnossapidon turvallisuuden kannalta oleellisten toimintojen tunnistaminen sekä varmistaa turvalaitejärjestelmän ja muiden järjestelmien rajapintojen turvallisuusnäkökulman toteutuminen.

Metron kapasiteettihankkeet -tiimissä johdat turvallisuussuunnittelua. Aluksi painopiste on järjestelmähankinnan valmistelussa ja myöhemmin toimittajayhteistyössä sen varmistamiseksi, että valmis järjestelmä täyttää metron toiminnalliset, kunnossapidon ja mikä tärkeintä, matkustajien turvallisuuteen liittyvät tarpeet.

- Keräät, analysoit ja dokumentoit metrojärjestelmän turvallisuusvaatimukset, painopisteenä olemassa olevan liikkuvan kaluston ja turvalaitteiden turvallisuuden varmistaminen siirryttäessä uuteen järjestelmään.
- Teet sovellutukseen liittyviä analyysejä: laitteistokokoonpano, toiminnallisuus ja turvallisuus.
- Olet vastuussa järjestelmän hyväksymisprosessista ja kaikkien sidosryhmien koordinoinnista turvallisuusvaatimuksien suhteen, jotta järjestelmäprojekti voi saavuttaa tavoitteensa.

Mitä odotamme sinulta?

Odotamme sinulta soveltuvaa insinööri- tai tiedepohjaista korkeakoulututkintoa. Sinulla on yli 10 vuoden kokemus rautatieliikenteen turvalaitteista, joista yli viiden vuoden kokemus raideliikenteen kulunvalvontajärjestelmien turvallisuuden varmistamistehtävistä.

Sinulla on kokemusta johtavan insinöörin roolista tai tiimin vetotehtävistä ja kokemusta asiakasrajapinnassa työskentelystä. Työskentelet HKL:n sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa, joten sinulla on hyvät yhteistyötaidot, pystyt työskentelemään paineenalaisena ja sinulla on aktiivinen ja itsenäinen lähestymistapa. Nautit työskentelystä eri ihmisten kanssa etkä pelkää haasteita. Koska projektin työskentelykieli on englanti, sinulla on oltava erinomainen englannin kirjallinen ja suullinen taito.

Miksi HKL?

Kanssamme saat todellisen mahdollisuuden vaikuttaa julkisen liikenteen kehitykseen pääkaupunkiseudulla ja osallistua yhteiskunnallisesti merkittäviin hankkeisiin, jotka hyödyttävät kymmeniä miljoonia matkustajia pääkaupunkiseudulla joka vuosi. HKL tarjoaa hyviä työsuhde-etuja, kuten työnantajan tukeman lounaan, työsuhdematkalipun, mahdollisuuden työsuhdeasuntoon sekä alennuksia urheiluun, kulttuuriin ja muihin vapaa-ajan harrastuksiin. Meillä on myös joustava työaika ja etätyömahdollisuus. Tarjoamme sinulle kattavan opastuksen tehtäviin ja tarvitsemiisi työkaluihin.

Oletko henkilö, jota etsimme? Ota seuraava askel urallasi ja tule mukaan kaupungin parhaaseen liikkeeseen!

Sopimusala

TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa hankejohtaja Heikki Viika, p. 040 6640879, heikki.viika(a)hel.fi

Lisätietoa

https://ura.hkl.fi/

HKL

HKL on miljoonien matkojen mahdollistaja! Olemme metron, raitioliikenteen ja Suomenlinnan lautan liikennöitsijä ja Helsingin raideliikenneinfrastruktuurin omistaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palkittu palvelumme. Vihreällä sähköllä toimiva raideliikenne laajenee voimakkaasti mahdollistaen pääkaupunkiseudun kehittymisen ja kasvun. Raitioliikenne laajenee niin kantakaupungissa, Raide-Jokerilla kuin tulevaisuudessa myös säteittäisillä pääväylillä. Metroliikenne kehittyy uusien asemien myötä, ja liikenteen tiheyttä kasvatetaan. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.

Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.