Henkilöstöedut ja palkitseminen

Henkilöstöedut

Suurena työnantajana kaupunki pystyy tarjoamaan henkilöstölleen monipuoliset henkilöstöedut.

Henkilöstökassa

Kaupungin henkilöstöllä on käytössään oma pankkipalvelu. Henkilöstökassa hoitaa kaupungin henkilöstön talletuksia, maksupalvelua ja myöntää lainoja. Kassa voi myöntää lainaa omaan käyttöön tulevan asunnon hankkimista varten. Kassasta voi hakea myös kulutusluottoa. Henkilöstölle toiminta on maksutonta. Henkilöstökassan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa vakinaisessa tai määräaikaisessa vähintään kuuden kuukauden työsuhteessa oleva kaupungin työntekijä.

Työsuhdeasuntoja

Kaupungilla on noin 3 300 palvelussuhdeasuntoa eri puolilla kaupunkia. Stadin asunnot välittää työsuhdeasuntoja muun muassa sosiaali- ja terveystoimen ja kasvatuksen ja koulutuksen toimialan työntekijöille.

Työsuhdematkalippu

Työsuhdematkaliput ovat joukkoliikenteen henkilökohtaisia matkalippuja. Yhden 10 euron arvoisen setelin saa vähintään 30 vuorokautta voimassa olevan matkalipun ostamiseen. Lippua voi käyttää kaikkeen matkustamiseen joukkoliikennevälineillä.

Työterveyshuolto

Henkilöstön terveydestä huolehtii ennaltaehkäisevästi Työterveys Helsinki. Työterveyshuollon tavoitteena on tukea työntekijän työkykyä koko uran ajan. Työterveystiimiin kuuluu työterveyslääkäri, työterveyshoitaja, työpsykologi ja työfysioterapeutti.

Lounas edullisesti

Kaupunki on järjestänyt henkilöstölle mahdollisuuden syödä kohtuuhintainen ja ravitseva ateria. Henkilöstökortin esittämällä kaupungin työntekijä saa lounaan Palmian henkilöstöravintoloissa henkilökuntahintaan.

Alennuksia palveluista ja tuotteista

Useat Helsingin yritykset antavat tuotteista ja palveluista alennuksen kaupungin henkilöstölle kaupungin tekemien alennussopimusten mukaisesti. Henkilöstö saa alennusta myös useiden kaupungin teattereiden, museoiden ja näyttelyiden lippuhinnoista sekä liikuntakeskusten ja uimahallien maksuista.

Henkilöstöliikuntaa

Kaupungin henkilöstöliikunta tarjoaa henkilöstölle runsaasti ohjattua liikuntaa, kuten rasvanpoltto- ja hikijumppaa, Body Pumpia, lattaritanssia, voimavenyttelyä, kaukalopalloa, sählyä ja lajiesittelykursseja.

Virkistystä merellisestä luonnosta

Henkilöstön käytössä on kahden virkistys- ja lomapaikan palvelut. Iso Iiluoto on saari Kallahden selällä ja Kallioranta sijaitsee Vartiosaaressa Laajasalon edustalla. Tilojen käyttö on henkilöstölle ilmaista.

Henkilöstökerhojen harrastustarjonta

Kaupunki tukee liikuntaa ja harrastamista myös työpaikkajoukkueissa ja liikuntakerhoissa. Kaupungin henkilöstökerhoissa harrastetaan monipuolisesti afrikkalaisesta kylätanssista golfiin ja musiikkiin. Koko henkilöstön kerhoja ovat bridgekerho, Kaupungin linnut -henkilöstökerho ja Stadin soutuklubi. Loppukesän kohokohta on elokuinen kirkkovenesoutukisa, jossa eri virastot ottavat toisistaan mittaa. Kisa on Suomen toiseksi suurin soututapahtuma heti Sulkavan suursoutujen jälkeen.

Lomaedut

Kaupungilla on hyvät lomaedut. Vuosiloman pituus määräytyy täysien lomanmääräytymiskuukausien lukumäärän, työkokemuslisän ja palvelussuhteen pituuden mukaan.

 

Palkitseminen

Helsingin kaupungin palkitsemismalli koostuu aineellisesta ja aineettomasta palkitsemisesta.

Rahapalkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkasta ja mahdollisesta työkokemuslisästä. Tehtäväkohtaisen palkan suuruus määräytyy tehtävän vaativuuden mukaan. Työkokemuslisää maksetaan palvelusvuosien perusteella, ja se vaihtelee hieman sopimusaloittain. Palvelusvuosiksi luetaan saman alan palvelu myös muilla työnantajilla. Lisäksi on mahdollista saada työsuoritusten perusteella henkilökohtaista lisää.

Kertapalkitsemista käytetään välittömästi hyvän työsuorituksen tai onnistumisen yhteydessä. Tulospalkkiojärjestelmällä palkitaan tulosvuoden tavoitteiden saavuttamisesta etukäteen määriteltyjen tulostavoitteiden perusteella.

Rahapalkkaa täydentävät palkkiot ja muut työsuhteeseen liittyvät edut. Henkilöstöetujen lisäksi aineeton palkitseminen koostuu työelämän laatuun liittyvistä tekijöistä.

Palkitsemisen kokonaisuus (pdf)JAA
30.07.2019 12:02