Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt Helsingforsiska grundskoleelever. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).


Finlandsmodellens utbud på avgiftsfri hobbyverksamhet från och med den 24 januari 2022:

Måndagar:

Tisdagar:

Filmworkshop kl. 13.15-14.45

Åk 3-6

I filmworkshopen lär du dig allt möjligt nytt om filmer och hur de blir till. Vi hittar på egna berättelser och bekantar oss med de olika delområdena i filmskapandet; vi skriver, filmar och klipper. Workshopen passar alla från nybörjare till lite längre komna. Kom modigt med!

Anmälan: via länken

Arrangör: Koulukino / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Programmering och spelplanering kl. 15.00-16.30

Åk 3-6

I den här hobbyn lär vi oss den grundläggande logiken för kodning med hjälp av visuella kodblock som används i Minecrafts spelmekanik. Vi kodar också våra egna minispel. När vi med tiden lärt oss mera provar vi också på att utveckla större spelprojekt.

Anmälan: via länken

Arrangör: School of Gaming Galactic / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Onsdagar:

Parkour kl. 13.15-14.15, skolans gymnastiksal

Åk 3-6

Parkour är ett inspirerande och mångsidigt sätt att röra på sig. I parkour är målet att röra sig så smidigt eller så snabbt som möjligt från plats A till plats B genom att utnyttja miljön och redskapen runt sig. Under träningarna rör alla på sig på eget sätt och i egen takt, huvudsaken är att alla har det roligt! Det bästa med den här grenen är att man inte tävlar eller följer strikta regler för hur något ska göras. Parkour som gren är mångsidig och utvecklar bl.a. styrka, kreativitet, uthållighet, rörlighet, rumsuppfattning, precision och smidighet. Alla är välkomna med!

Anmälan: via länken

Kontaktperson: Olli Väätäinen tfn. 0440755664 / Anna Mäkelä tfn. 0505477224

Arrangör: Jälkipoltto / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Torsdagar:

Fredagar:

...

Anmälan och ytterligare information

Anmälan till grupperna i Finlandsmodellen för hobbyverksamhet görs direkt till anordnaren. Anmälan är bindande och hobbyverksamheterna förverkligas om det finns tillräckligt många deltagare. Om du behöver annullera din anmälan ska du kontakta anordnaren av hobbyverksamheten så snart som möjligt. Anordnaren av hobbyverksamheten meddelar om eventuella annullerade platser.

De som deltar i verksamheten arrangerad av Finlandsmodellen för hobbyverksamhet är försäkrade under den tid hobbyverksamheten pågår.


 
14.02.2022 07:38