Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt Helsingforsiska grundskoleelever. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).


Avgiftsfria hobbyer via Finlandsmodellen för hobbyverksamhet fr.o.m. 30.8.2021:


Filmworkshop

tisdag 13.15-14.45, klassrum 3i eller 3m

Åk 3-6

I filmworkshopen lär du dig allt möjligt nytt om filmer och hur de blir till. Vi hittar på egna berättelser och bekantar oss med de olika delområdena i filmskapandet; vi skriver, filmar och klipper. Workshopen passar alla från nybörjare till lite längre komna. Kom modigt med!

Ledare: Hanna Wahlman, hanna.wahlman@koulukino.fi

Anmälan: via länken

Arrangör: Koulukino / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Programmering och spelplanering

tisdag 14.15-15.45 (tiden ändrad),  klassrum 3i eller 3m

Åk 3-6

Anmälan: via länken

Arrangör: School of Gaming Galatic OYPå grund av rådande corona tillstånd ordnas klubbverksamheten inte normalt

Klubb- och hobbyverksamhet under vårterminen 2020:

Både Parkour och Drama-klubben fortsätter våren 2020. Tack vara stipendier från Helsingfors Svenska Bostadsstiftelse och Stiftelsen Tre Smeder är klubbarna gratis att delta i för elever i klass 3-6.

Klubbarna startar vecka 3, Parkourklubben onsdagen den 15.1 kl. 13.30-14.30 i skolans gymnastiksal och Dramaklubben fredagen den 17.1 13.30-15.00.

Är man redan anmäld så behöver man inte anmäla sig. Vill man sluta på någon klubb så skicka ett mail till eva.persson@gmail.com så för Eva informationen vidare till ledarna.

OBS! Det är viktigt att gå på klubben och att lyssna på ledarna om man är anmäld, klubbarna är frivilliga.

 

Meddelande från Parkour-klubben:

Kom med och parkoura och ha roligt! WEE Parkour förbättrar barnets motoriska färdigheter, kroppskontroll och smidighet. Parkour är väldigt mångsidigt och stöder därför utmärkt andra idrottsgrenar. I parkour tar man sig från punkt A till punkt B så snabbt och smidigt som möjligt genom att utnyttja ens omgivning och kreativitet.

Anmälningen sker via länken:  https://weemove.tapahtumiin.fi/fi/nc/cc/l/?c=STAFFANSBY_VAREN2020

Klubben har regler och det är ett krav att de som deltar i klubben är medvetna om dem och följer dem. Under hösten var det periodvis oroligt under klubben och därför ber vi er att noggrant, tillsammans med ert barn, gå igenom dem före klubben sätter igång. Ni hittar klubbreglerna på https://weemove.fi/kerhosaannot/

 

Meddelande från Drama-klubben:

På vårterminen har vi tänkt göra en pjäs som vi uppträder med, och det förväntas att alla i gruppen binder sig i processen. Då är det också viktigt att eleverna själv tänker noga vill och kan de vara med i klubben och kan de följa instruktioner som ges. Vårterminen kommer att bli spännande och rolig, det är jag övertygad om!

Anmälan görs med ett e-mail till ledaren: nina.tikkanen@hotmail.com

 

Norra Helsingfors musikinstitut ordnar instrumentundervisning på onsdagar under höstterminen 2019 i tvärflöjt, violin, ukulele, sång och bleckblås-instrument. Undervisningen ges i smågrupper i skolans utrymmen. Det finns ännu några lediga platser i grupperna, kontakta musikinstitutets rektor Kalle Hassinen (kalle.hassinen (a) phmo.fi) och börja spela i våra glada gäng!
27.08.2021 09:36