Suoraan sisältöön

Månadsinfo

Månadsinfo Mars 2020

Hela skolan besöker Superpark tisdagen 17.3! Klasslärarna ger närmare info om tider.

Åk 1: Ettorna kommer att ha Finland som tema under några veckor i mars. I matematiken jobbar vi med geometri och mätning, spännande! Samarbetet med förskolan och tvåorna fortsätter med olika teman som eleverna själva valt. Det är dags för bedömningssamtal i åk 1 med klassläraren och eleven.

Åk 2: I mars fortsätter vi med ng-ljudet. I matematiken blir det något helt nytt, dvs. addition och subtraktion med uppställning. Tillsammans med förskolan och ettorna jobbar vi med olika teman som eleverna själva valt.

Åk 3: Vi fortsätter med vår ämnesintegrerade Finland-storyline och skriver faktatexter. I matte håller vi på med bråktal.

Åk 4: Mars månad inspireras av Norden. Vi har satt igång med en storyline om de nordiska länderna. 11.3 besöker vi nordiska biblioteket Kajsaniemi. Fyrorna ska också läsa en bok av en nordisk författare samt göra ett författarporträtt.

Åk 5: Femmorna fortsätter med bekanta teman: antikens rom i historia och måttenheter i matematik. Det långa avsnittet om människans biologi tar äntligen slut och vi går in på geografi och behandlar jordklotet på omgivningsläran. 2.4 kommer vi att arrangera Kunskapscuppen här i Staffansby, de övriga femmorna från norra distriktet kommer hit och tävlar.

Åk 6: Sexorna påbörjar förberedelserna inför sitt deltagande i Företagsbyn. Det är många saker som måste behärskas innan det är dags i april! Som en del av helheten om företagsamhet kommer sexan att besöka Fazer i Vanda 30.3. Sexorna besöker också Ungdomsgården Sandels på onsdag 4.3 för att delta i programmet “Storyn om att välja” och temat är rusmedel.


Månadsinfo januari 2020

Vi hoppas att alla haft sköna jullovsdagar och känner sig inspirerade och redo att ta itu med vårens utmaningar. 

Till kännedom läsårstiderna för inkommande läsår.

Läsåret 2020-2021

Höstterminen 18.8.2020–22.12.2020

Höstlov 15.10.2020–16.10.2020

Jullov 23.12.2020–6.1.2021

Sportlov 22.2.2021–26.2.2021

 

Inskrivning för nya ettor torsdag 23.1 kl. 8-10 och 17-19. 


V. 5 (27-31.1) Eko-vecka i hela skolan.

 

Viktiga datum att notera i februari:

Vecka 8 sportlov

 

Åk 1: I matematiken börjar vi jobba med klockan samt talen mellan 11 och 19.  Vi fortsätter med de bokstäver vi har kvar i alfabetet. Vi kommer även att lära oss om kroppen och sinnen.

Åk 2: Det nya året inleder vi med temat tiden, såsom årstiderna, månaderna och klockan. I januari passar det också att öva stavning av j-ljudet. Vi ska också göra fina snögubbar av strumpor. 

Åk 3: I matematiken jobbar vi med division. Vi gör olika vinterpyssel. Eleverna övar även sina sociala förmågor med Friends-programmet.

Åk 4: I januari får fyrorna skriva en hel del, och vi tränar förutom stavning också meningsbyggnad. Vårens matematikbok börjar med kapitlet om bråk. I ola talar vi om el och säkerhet. 

Åk 5: Josefin kommer tillbaka från sin moderskapsledighet vilket också innebär att Piita slutar. Under våren kommer klassen att delta i Kulturpaletten som arrangeras av DOT, Sydkustens ordkonstskola och Luckan. Helheten består av konstundervisning i fyra ämnen: drama, ordkonst, rörelse och röstanvändning. I historia kommer vi att börja jobba med antikens rom och i omgivningsläran fortsätter vi med människans biologi.

Åk 6: Vi forsätter med Eko-tänk i årskurs 6. VI kommer också att börja jobba med Asien som en större temahelhet.05.03.2020 10:11