Suoraan sisältöön

Aktuellt

På gång i skolan i september

Nu har alla elever i åk 1-2 fått plats i Folkhälsans eftermiddagsvård. Rekryteringssvårigheter var orsaken till problemet med eftermiddagsvården i år. Nu när den fjärde ledaren är anställd, kunde man ta emot alla barn. Ett stort tack till de familjer som tog initiativet att själva ordna eftermiddagsvården under tre veckors tid. Nu får ni ge över ansvaret och återgå till era egna jobb :). Folkhälsan har nu helhetsansvaret över eftermiddagsvården, Viikingits eftis verkar inte längre i Nordsjö ls.

 Hem och skola-föreningen NoRa:s förslag att renovera festsalen Kling och Klang inom OmaStadi-projektet har gått vidare till omröstning.

I höst kommer Helsingfors att göra historia inom kommunal demokrati. Med OmaStadi-omröstningen i oktober kan invånarna i Helsingfors för första gången bestämma hur staden skall använda 4,4 miljoner euro. Alla 12 år fyllda helsingforsbor, och de som fyller 12 år i år kan rösta på de planer stadsborna gjort. Staden kommer att genomföra de förslag som fått mest röster. Läs mera: https://omastadi.hel.fi/

För att vårt förslag ska gå igenom behöver vi stor uppslutning i oktober, d.v.s. många som röstar. Mera info om röstningen kommer inom kort - var beredda!

Rastis-jippo torsdag 19.9 kl. 17-19. Vi inviger vår nya fina skolgård och därtill har vi fotbollspel, lekar och spel på skolgården, korvgrillning och våfflor samt loppis i gympasalen Häng och Fläng. Alla familjer är välkomna!

Skolans Valbara kurser för åk 4-6 startar måndag 30.9, klasslärarna har gett mera info om val och tidtabeller. Lärarna har igen skapat ett inspirerande kurspaket för eleverna. Följande valbara kurser erbjuds i år:

  • Ordkonst och bibba
  • Reseplanering
  • Helsingfors med Seppo
  • Drama
  • Studieteknik
     

 
DELA
11.09.2019 12:44