Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt Helsingforsiska grundskoleelever. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).

Hitills har det ordnats sex olika klubbar. Arbis har ordnat "Händig". Hem och skola har odnat serieteckning. Norr om stan har ordnat forskarklubben, mellanmålsklubben och idrottsklubben. Kottby lågstadiaskola har själv ordnat bandklubben. På grund av coronan har vi varit tvugna att inhibera största delen av klubbverksamheten under läsåret 2020-2021.


Finlandsmodellens utbud på avgiftsfri hobbyverksamhet från och med den 5 september 2022:

ONSDAGAR

Bildis (obs! Bara för åk 3-6)
Tid: kl. 13.30-15
Plats: Bildkonstsalen
Beskrivning av hobbyn: Välkomna att lära sig bildkonst! Vi ritar, målar och testa ut olika bildkonsttekniker. Vi gör grundläggande övningar med hjälp av perspektiv, kompositioner och olika material. Klubben lämpar sig för nybörjare men också för längre hunna. Målet med klubben är att hålla uppe nyfikenheten och skaparglädjen i en trygg gemenskap med nya utmaningar.
Anmäl dig här
Kontaktperson: Laura Aalto-Setälä, info@lasifaasi.fi, tfn. 0456779171
Ordnare: Studio Lasifaasi / harrastamisen Suomen malli

...

Anmälan till grupperna i Finlandsmodellen för hobbyverksamhet görs direkt till anordnaren. Anmälan är bindande och hobbyverksamheterna förverkligas om det finns tillräckligt många deltagare. Om du behöver annullera din anmälan ska du kontakta anordnaren av hobbyverksamheten så snart som möjligt. Anordnaren av hobbyverksamheten meddelar om eventuella annullerade platser.

De som deltar i verksamheten arrangerad av Finlandsmodellen för hobbyverksamhet är försäkrade under den tid hobbyverksamheten pågår.26.08.2022 11:00