Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt Helsingforsiska grundskoleelever. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).


Finlandsmodellens utbud på avgiftsfri hobbyverksamhet från och med den 24 januari 2022:

Munksnäs-enheten 1-5

Aikido torsdag kl. 15.00-16.00, skolans gymnastiksal

Åk 3-5

Aikido är en kampsport utan tävling och kamp. Man tränar som likvärdiga par. Du behöver ingen specialkunskap för aikido, utan du får lär dig de färdigheter som behövs under timmarna. Under verksamheten utvecklar man både sina fysiska samt inre egenskaper. Vanliga träningskläder som collegebyxor och t-shirt lämpar sig för träningen. Träningen är alltid barfota, så vi ber er se till att ert barn har med sig en handduk för att kunna tvätta fötterna före. Kom ihåg hårsnodd om du har långt hår och att ta bort smycken före träningarna. Vår förening har nolltolerans mot mobbning och diskriminering.

Anmälan: via länken

Ledare: Graziella Wik tfn. 050 337 4547

Vid frågor: awase@awase.fi

Arrangör: Awase ry / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Munksnäs-enheten 6-9

Körsång onsdag kl. 14.30-15.30, musiksalen

Åk 6-9

Tycker du om att sjunga? Kom med och börja en ny hobby- sjung med andra i kören! Hoplaxskolans kör (åk 6-9) övar på varje onsdag kl 14.30-16.00 i musiksalen från och med den 26.1.2022. Välkommen med! Kören leds av musikpedagog Eliza Mäkipelto.

Anmäl till dig med till: eliza@hotmail.fi eller kom och prova på!

Meddela i samband med anmälan följande uppgifter: deltagarens namn, skola, årskurs samt kontaktuppgifter (tel.), kön: flicka/pojke/annan/vill inte säga, vårdnadshavaren namn, e-post och telefonnummer, (vid behov ytterligare information)

Arrangör: Virve Maria Magdaleno / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Kårböle-enheten 1-5

DRAMA och TEATER onsdagar kl. 14.30-16.00, skolans gymnastiksal

Åk 3-5

I den här hobbyverksamheten får du, tillsammans med elever i din egen ålder, studera drama och teater på ett mångsidigt sätt under ledning av en professionell lärare från Teaterskolan DOT rf. Ingen tidigare erfarenhet behövs. Du får bl.a. lära dig att arbeta i grupp, att använda din fantasi och din kreativitet och gestalta olika roller både med din kropp och din röst, samt skapa scener och berättelser tillsammans. Alla blir sedda och hörda, alla får vara med. Teater som hobby är uppfriskande och roligt!

Lärare: Matilda Anttila

Anmälan via länken: via länken

Arrangör: Teaterskolan DOT / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Haga-enheten 1-5

Olika grenar, måndagar kl. 14.30-15.30, skolans gymnastiksal

Åk 3-5

Vårens teman är futsal 4 ggr (21.3.-11.4.) och dans 3 ggr (25.4.-9.5.)! Utgångspunkten med hobbyverksamheten är att alla är välkomna och det viktigaste är att känna glädje och samhörighet med gruppen. Vi lär oss att spela futsal och dansa till egenvalda musiklåtar. I dansen koncentrerar vi att bekanta oss med kroppen och rörelsen samt skapa egna koreografier.

Anmälan: via länken

Ifall ni har frågor, så kontakta Arja Tiili, 050- 375 67 28 eller arja.tiili@breakthefight.com
Arrangör: Break the Fight / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet

...

Anmälan till grupperna i Finlandsmodellen för hobbyverksamhet görs direkt till anordnaren. Anmälan är bindande och hobbyverksamheterna förverkligas om det finns tillräckligt många deltagare. Om du behöver annullera din anmälan ska du kontakta anordnaren av hobbyverksamheten så snart som möjligt. Anordnaren av hobbyverksamheten meddelar om eventuella annullerade platser.

De som deltar i verksamheten arrangerad av Finlandsmodellen för hobbyverksamhet är försäkrade under den tid hobbyverksamheten pågår.

17.03.2022 11:23