Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt Helsingforsiska grundskoleelever. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).


Finlandsmodellens utbud på avgiftsfri hobbyverksamhet från och med den 5 september 2022:

Munksnäs-enheten 1-5

Teater (åk 3-5)
Tid: Onsdagar kl. 14.15-15
Plats: På torget
I den här hobbyverksamheten får du, tillsammans med elever i din egen ålder, studera drama och teater på ett mångsidigt sätt under ledning av en professionell lärare från Teaterskolan DOT rf. Ingen tidigare erfarenhet behövs. Du får bl.a. lära dig att arbeta i grupp, att använda din fantasi och din kreativitet och gestalta olika roller både med din kropp och din röst, samt skapa scener och berättelser tillsammans. Alla blir sedda och hörda, alla får vara med. Teater som hobby är uppfriskande och roligt!
Lärare: Minna Valkama-Ojanen
Anmälan: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqIx2soajWkLjLP1u5i_NyXIbk-9g2JYErti02CkBp1ueU8g/viewform
Arrangör: Teaterskolan Dot / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet

Aikido (åk 3-5)
Tid: Torsdagar kl. 14.30-15.30
Plats: Gymnastiksalen
Aikido är en kampsport som består av mjuka rörelser. All utöving fokuserar sig på konsentration, motorik och koordination. Var och en tränar utifrån sina egna förutsättnigar.
Anmälan: https://awase.myclub.fi/flow/events/4251466
Lärare: Graziella Wik tfn. 050 337 4547
Vid frågor: awase@awase.fi
Arrangör: Awase rf. / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Munksnäs-enheten 6-9


Kör (åk 6-9)
Tid: Torsdagar kl. 14.15-15.45
Plats: Musiksalen
Välkommen med i kören! I kören sjunger vi olika slags sånger tillsammans efter skolan. Vi lär oss om sångteknik och övar sjunga i stämmor. Tyngdpunkten i repertuaren är i popmusik, och vi kan också välja sånger enligt gruppens egna önskningar. Alla med intresse att sjunga lite mera och njuta av att musicera med andra är välkomna till gruppen! Musikpedagog Eliza Mäkipelto leder kören.
Anmäla elevens namn, och försörjarens telefonnummer till addressen: eliza@hotmail.fi
Arrangör: Virve Maria Magdaleno / Finlandmodellen för hobbyverksamhet


Kårböle-enheten 1-5

Programmering och spelplanering (åk 3-5)
Tid: Måndagar kl. 14.30-16 (Obs! Börjar må 24.10.)
Plats: Gröna rummet (åk 5 klassrum)
I den här hobbyn lär vi oss den grundläggande logiken för kodning med hjälp av visuella kodblock som används i Minecrafts spelmekanik. Vi kodar också våra egna minispel. När vi med tiden lärt oss mera provar vi också på att utveckla större spelprojekt.
Anmälan: https://sog.gg/koulut/ilmoittaudu/
Arrangör: School of Gaming Galactic / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Haga-enheten 1-5

Bildis (åk 3-5)
Tid: Tisdagar kl. 14.15-15.45
Plats: Slöjdsalen
Välkomna att lära dig bildkonst! Vi ritar, målar och testa ut olika bildkonsttekniker. Vi gör grundläggande övningar med hjälp av perspektiv, kompositioner och olika material. Klubben lämpar sig för nybörjare men också för längre hunna. Målet med klubben är att hålla uppe nyfikenheten och skaparglädjen i en trygg gemenskap med nya utmaningar.
Anmälning: www.lasifaasi.fi/kuviskerhot
Kontaktperson: Laura Aalto-Setälä, info@lasifaasi.fi, tel. 0456779171
Arrangör: Studio Lasifaasi / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet

...

Anmälan till grupperna i Finlandsmodellen för hobbyverksamhet görs direkt till anordnaren. Anmälan är bindande och hobbyverksamheterna förverkligas om det finns tillräckligt många deltagare. Om du behöver annullera din anmälan ska du kontakta anordnaren av hobbyverksamheten så snart som möjligt. Anordnaren av hobbyverksamheten meddelar om eventuella annullerade platser.

De som deltar i verksamheten arrangerad av Finlandsmodellen för hobbyverksamhet är försäkrade under den tid hobbyverksamheten pågår.

08.09.2022 08:37