Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt elever i Helsingfors grundskolor. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).

Finlandsmodellen för hobbyverksamhets avgiftsfria hobbyer fr.o.m. 30.8.2021:

Åk 3-4:

Programmering och spelplanering

torsdag 14.30-16.00, Sjömansgatan 9, klassrum 3-4 D

I den här hobbyn lär vi oss den grundläggande logiken för kodning med hjälp av visuella kodblock som används i Minecrafts spelmekanik. Vi kodar också våra egna minispel. När vi med tiden lärt oss mera provar vi också på att utveckla större spelprojekt.

Anmälan: via länken

Arrangör: School Gaming Galactic oy / Finlandsmodellen för hobbyverksamhetÅk 7-9:

Bildkonst

måndag 15.30-17.00, bildkonstsalen

åk 7-9

Vi provar på flera olika färger, material och konstformer, och lägger tyngden på att experimentera och utforska möjligheterna i varje medie. Varje vecka provar vi på nåt nytt, och gör roligt utmanande uppgifter tillsammans med penna, målfärg, krita eller någonting helt annat!

Anmälan: via länken

Arrangör: Nylands svenska ungdomsförbund / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Muskelkondition & Styrka 

onsdag 14.00-15.00, nedre gymnastiksalen

åk 7-9

Individuell gruppcoaching i muskelkondition och styrketräning för elever i åk 7-9. Deltagarna behöver ingen tidigare erfarenhet, utan alla individers utgångsläge tas i beaktande. Under träningarna fokuserar vi på att lära oss tekniker rätt och säkert, samt på att förbättra uthållighetstyrka och kroppskontroll. Välkommen med!

Anmälan: via länken

Kontakt: Olli Väätäinen tfn. 0440755664 / Anna Mäkelä tfn. 0505477224

Arrangör: Jälkipoltto oy / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet
30.08.2021 16:36