Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt elever i Helsingfors grundskolor. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).

Finlandsmodellens utbud på avgiftsfri hobbyverksamhet från och med den 24 januari 2022:

Måndagar:

Tisdagar:

Bollspel och racketsporter kl. 15.00-16.00, Norsen enheten, nedre gymnastiksalen

Åk 3-6

Kom med och lär dig olika bollspel och racketsporter! Timmarna är ledda av en idrottsinstruktör och ingen tidigare erfarenhet behövs.

Anmäl dig via länken: via länken

Arrangör: Erä Viikingit / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Klättring kl. 16.15-17.15, Kiipeilyareena Kalasatama, köpcentret REDI

Åk 7-9

Kiipeilyareena arrangerar ledd klättring för ivriga unga. Vi övar i grupper på ca 15 personer och deltagarna får låna Kiipeilyareenas klättringsskor under hobbyverksamheten.

Anmälan: kalasatama@kiipeilyareena.com

Meddela i samband med anmälan följande uppgifter: deltagarens namn, skola, åk och kontaktuppgifter (tel.), kön: flicka/pojke/annat/vill inte säga. Vårdnadshavarens namn och e-post. Behov av busskort för att delta i verksamheten.

Arrangör: Kiipeilyvisio / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Onsdagar:

Torsdagar:

Programmering och spelplanering kl. 14.15-15.45, Cygnaeus-enheten, klassrum 3-4 D

åk 3-4

I den här hobbyn lär vi oss den grundläggande logiken för kodning med hjälp av visuella kodblock som används i Minecrafts spelmekanik. Vi kodar också våra egna minispel. När vi med tiden lärt oss mera provar vi också på att utveckla större spelprojekt.

Anmälan: via länken

Arrangör: School Gaming Galactic oy / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Fredagar:

...

Anmälan till grupperna i Finlandsmodellen för hobbyverksamhet görs direkt till anordnaren. Anmälan är bindande och hobbyverksamheterna förverkligas om det finns tillräckligt många deltagare. Om du behöver annullera din anmälan ska du kontakta anordnaren av hobbyverksamheten så snart som möjligt. Anordnaren av hobbyverksamheten meddelar om eventuella annullerade platser.

De som deltar i verksamheten arrangerad av Finlandsmodellen för hobbyverksamhet är försäkrade under den tid hobbyverksamheten pågår.
23.03.2022 10:52