Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt elever i Helsingfors grundskolor. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).

Finlandsmodellens utbud på avgiftsfri hobbyverksamhet från och med den 5 september 2022:

Avgiftsfri hobbyverksamhet börjar igen!

Välkommen och ta med en vän! En lista över hobbyer hittar du på skolans webbplats under Vår skola / Klubb- och hobbyverksamhet. Det är också möjligt att registrera sig i hobbyer som anordnas på andra skolor. Skolans klubbar beskrivs i ett separat meddelande.

Grundskolan Norsen Cygnaeus åk 3-4
BILDKONST
Tid: Torsdagar kl. 15-16.30
Plats: Bildkonstsalen
Vi provar på flera olika färger, material och konstformer, och lägger tyngden på att experimentera och utforska möjligheterna i varje medie. Varje vecka provar vi på nåt nytt, och gör roligt utmanande uppgifter tillsammans med penna, målfärg, krita eller någonting helt annat!
Anmälan: https://nsu.fi/hem/verksamhet/bildkonst_i_cygnaeus/
Arrangör: NSU / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet

Grundskolan Norsen åk 5-9
DANS
Tid: Onsdagar kl. 14.10-15.40
Plats: Gymnastiksalen
Kom och prova på att dansa break, popping och hiphop. Vi lär oss koreografier i den stilens dans vi gillar mest. Ha på er bekväma kläder som man kan dansa loss i! NSU
Anmälan: https://nsu.fi/hem/verksamhet/dans_i_norsen/
Arrangör: NSU / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet

Grundskolan Norsen åk 7-9
KLÄTTRING
Tid: Tisdagar kl. 16-17
Plats: Obs! Kiipeilyareena i köpcentret REDI
Kiipeilyareena arrangerar ledd klättring för ivriga unga. Vi övar i grupper på ca 15 personer och deltagarna får låna Kiipeilyareenas klättringsskor under hobbyverksamheten.
Anmälan: kalasatama@kiipeilyareena.com
Meddela i samband med anmälan följande uppgifter: deltagarens namn, skola, åk och kontaktuppgifter (tel.), kön: flicka/pojke/annat/vill inte säga. Vårdnadshavarens namn och e-post.
Arrangör: Kiipeilyvisio / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Grundskolan Norsen Kronohagen åk 3-4
Games'N Fun English Club
Tid: Onsdagar kl. 14.30-15.30
Plats: X
I engelskspråkiga gruppen lär du dig språket med hjälp av spel och lek. Din språkkunskap förstärks när ni spelar inne- och utespel, bräd-, kort-och digispel med varandra. Gruppledaren talar engelska och allt undervisningsmaterial är engelskspråkig.
Anmälan: info@kielikoulumasto.fi
Mer information: Marja Storås, puh. 0503381093
Ledare: Mariah Voutilainen
Arrangö: Kielikoulu Masto / Harrastamisen Suomen malli

...

Anmälan till grupperna i Finlandsmodellen för hobbyverksamhet görs direkt till anordnaren. Anmälan är bindande och hobbyverksamheterna förverkligas om det finns tillräckligt många deltagare. Om du behöver annullera din anmälan ska du kontakta anordnaren av hobbyverksamheten så snart som möjligt. Anordnaren av hobbyverksamheten meddelar om eventuella annullerade platser.

De som deltar i verksamheten arrangerad av Finlandsmodellen för hobbyverksamhet är försäkrade under den tid hobbyverksamheten pågår.
22.09.2022 15:00