Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt Helsingforsiska grundskoleelever. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).


Finlandsmodellens utbud på avgiftsfri hobbyverksamhet från och med den 24 januari 2022:

Måndagar:

Matlagning kl. 15.30-17.30, skolans HU-sal

Åk 7-9

Under den här hobbyn lär du dig laga goda och hälsosamma mellanmål samt hur du hanterar olika köksredskap tryggt och säkert, kökshygien med mera. Vi lagar olika smårätter, äter tillsammans och städar köket efter oss. Vi kockar bl.a. ur Ung Marthas recepthäften, som deltagarna får med sig hem.

Anmälan: via länken

Arrangör: Norr om stan / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Tisdagar:

Onsdagar:

Parkour kl. 14.15-15.00, skolans gymnastiksal

Åk 3-6

Parkour är ett inspirerande och mångsidigt sätt att röra på sig. I parkour är målet att röra sig så smidigt eller så snabbt som möjligt från plats A till plats B genom att utnyttja miljön och redskapen runt sig. Det bästa med den här grenen är att man inte tävlar eller följer strikta regler för hur något ska göras. Under träningarna rör alla på sig på eget sätt och i egen takt, huvudsaken är att alla har det roligt! Parkour som gren är mångsidig och utvecklar bl.a. styrka, kreativitet, uthållighet, rörlighet, rumsuppfattning, precision och smidighet. Alla är välkomna med!

Anmälan: via länken

Kontaktperson: Olli Väätäinen tfn. 0440755664 / Anna Mäkelä tfn. 0505477224

Arrangör: Jälkipoltto / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Yoga kl. 15.00-16.00, skolans gymnastiksal

Åk 7-9

Den här kursen är en kombination av yoga asanas, andnings- och avslappningsövningar som strävar till ett lugnt sinnestillstånd. Vi tillämpar enkla metoder för att förbättra självförtroende, koncentrationsförmåga samt minne. Roliga aktiviteter, individuella och gruppövningar och diskussioner som lär ut målsättning, bra beslutsfattande, problemlösning, konfliktlösning och uppmuntrar till socialt beteende och samarbete. Vår vision är att ge ”näring” åt en balanserad livsstil för elever och därmed skapa ett mer stressfritt och våldfritt samhälle.

Anmälan: per e-post till artoflivingfinland@gmail.com eller kom och prova på

Meddela i samband med anmälan följande uppgifter: deltagarens namn, skola, årskurs samt kontaktuppgifter (tel.), kön: flicka/pojke/annan/vill inte säga, vårdnadshavaren namn, e-post och telefonnummer, (vid behov ytterligare information)

Arrangör: Art of Living / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Torsdagar:

MinKör kl. 15.00-16.30, skolans musiksal

Åk 7-9

Visste du att du kan anmäla dig till en ny sånghobby? Kom med i skolans MinKör! Här finns det inga inträdestest - med god undervisning kan alla lära sig sjunga.

Max. 25 deltagare

Anmälan: via länken eller kom och prova på

Vid frågor: kati.makela-niemi@edu.hel.fi

Arrangör: Nuorten kuoroliitto / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


Fredagar:

Dans

Åk 3-6 kl. 15.00-16.00, skolans gymnastiksal

Åk 7-9 kl. 16.00-17.00, skolans gymnastiksal

Under dansen får du röra på dig, uttrycka dig själv, lyckas och känna gemenskap i en säker omgivning. Här är en ypperlig möjlighet att få bekanta sig med dans tillsammans med professionella lärare.

Anmälan för åk 3-6: via länken

OBS! Skriv “fortsätter hobbyn” framför ditt namn ifall du deltagit på hösten och vill fortsätta.

Elever i åk 7-9 kan komma och prova på utan förhandsanmälan och kan anmäla sig på plats.

Arrangör: HNMKY (HKFUM 09) / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet


...

Anmälan till grupperna i Finlandsmodellen för hobbyverksamhet görs direkt till anordnaren. Anmälan är bindande och hobbyverksamheterna förverkligas om det finns tillräckligt många deltagare. Om du behöver annullera din anmälan ska du kontakta anordnaren av hobbyverksamheten så snart som möjligt. Anordnaren av hobbyverksamheten meddelar om eventuella annullerade platser.

Elever i åk 7-9 kan gå och prova på verksamheten utan förhandsanmälan.

De som deltar i verksamheten arrangerad av Finlandsmodellen för hobbyverksamhet är försäkrade under den tid hobbyverksamheten pågår.14.04.2022 14:55