Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa.

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 24.1.2022 alkaen:

Tiistaisin:

Kamera käy!, tiistai klo 14.15-15.45, kuvataide OT42
3.-6.-luokkalaisille
Harrastuksessa kokeillaan yksinkertaisten animaatioiden tekoa iPadeillä – piirretään ja maalataan. Elokuvaan tutustutaan erilaisten roolien kautta: käsikirjoittajan, lavastajan ja puvustajan, ohjaajan ja leikkaajan. Tavoitteena on pienryhmässä tehdä lyhytelokuva. Elokuvakerronnan perusasioita käydään läpi osana työskentelyä. Opettaja: Saara Losoi
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen
Huom! Jos jatkat harrastusta syksyltä, lisää viestiin tieto: jatkaa harrastusta
Yhteyshenkilö kuvataidekoululta kuviskerhojen oppilaiden huoltajille/ tuki: Eepos-ilmoittautuminen: Joonas Tähtinen/ joonas.tahtinen@kuvataide.fi/ p.050 5587210 klo 10-15
Järjestäjä: Helsingin kuvataidekoulu / Harrastamisen Suomen malli

Kuvataide, tiistai klo 15.45-17.15, kuvataide OT42
3.-6.-luokkalaisille (ikäryhmä vaihdettu)
Kuvataideopetuksen keskiössä on lasten oman ilmaisun tukeminen. Kuvataidetunnit rakentuvat eri teemojen ympärille ja opettaja ohjeistaa käytettävät tekniikat ja niiden vaiheet. Inspiraation lähteenä käytämme mm. pelejä, sarjakuvia, animaatioita luonnon ja taidemaailman lisäksi.
Inspiroidumme myös toistemme tekemisestä ja keskustelemme teemoihin liittyvistä aiheista. Oppitunneilla käytämme vaihtelevasti eri tekniikoita: piirustus, maalaus, muovailu, ja rakentelu. Omia tarinoita voimme tehdä näkyväksi myös toteuttamalla pieniä Stop Motion -animaatioita.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen 
Huom! Ryhmään voi tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista.
Yhteyshenkilö kuvataidekoululta kuviskerhojen oppilaiden huoltajille/ tuki: Eepos-ilmoittautuminen: Joonas Tähtinen/ joonas.tahtinen@kuvataide.fi/ p.050 5587210 klo 10-15
Järjestäjä: Helsingin kuvataidekoulu / Harrastamisen Suomen malli

Keskiviikkoisin:

Parkour, keskiviikko klo 15-16, liikuntasali
3.-6.-luokkalaisille
JÄLKIPOLTTO Parkour on innostavaa ja monipuolista toiminnallista treeniä. Parkourissa pyritään liikkumaan mahdollisimman ketterästi, sulavasti tai nopeasti paikasta toiseen hyödyntämällä ympäristön rakenteita ja välineitä. Harjoituksissa jokainen liikkuu omalla tahdillaan ja tyylillään - pääasia, että on hauskaa! Parkourissa ei oteta turhia riskejä ja harjoittelussa keskitytään vahvasti turvallisuuteen. Tämän lajin harrastamisen yksi parhaista puolista on se, ettei siinä kilpailla eikä se sisällä tarkkaan määriteltyjä sääntöjä, kuinka sitä pitäisi tehdä. Parkour on lajina hyvin monipuolinen ja sen harrastaminen kehittää mm. voimaa, luovuutta, kestävyyttä, ketteryyttä, tilan hahmotusta, tarkkuutta sekä liikkeen sulavuutta.
Vaalimme hyvää fiilistä, liikunnaniloa sekä onnistumisen kokemuksia. Jokainen on tervetullut mukaan!
Ilmoittautuminen: Linkin kautta
HUOM! Jos jatkat harrastusta syksyltä, lisää viestiin tieto: jatkaa harrastusta
Yhteyshenkilö: Olli Väätäinen puh. 0440755664 / Anna Mäkelä puh. 0505477224
Järjestäjä: Jälkipoltto / harrastamisen Suomen malli

Safkasankarit
3.-6.-luokkalaiset: keskiviikko klo 14.30-16
, kotitalousluokka
Ikäryhmä vaihdettu: 3.-6.-luokkalaiset: keskiviikko klo 16-17.30, kotitalousluokka
Safkasankareissa tehdään ruokaa, leivotaan ja pohditaan kokkauksen monenlaisia vaikutuksia itselle ja ympäristölle sekä muille ihmisille ja eläimille. Harrastuksessa tutustutaan kokkauksen avulla erilaisiin kulttuureihin, tapoihin ja tarinoihin.
Ilmoittautumiset: Linkki ilmoittautumiseen
Yhteyshenkilö: netta.makisalo@4h.fi
Järjestäjä: Pks4H / Harrastamisen Suomen malli
...
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Yläkouluikäisten ryhmiin voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista.
Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen keston ajan.
Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.
Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta

Kerho- ja harrastustoiminta 20202021

Koulun opettajien pitämiä kerhoja

Biotaide-kerho luokille 4.-6. ja 7.-9.

Kerhossa tutkimme luontoa ja kasvua ja käytämme luontoa inspiraation lähteenä ja teosten materiaaleina. Tutkimme mikroskooppimaailmaa ja ihmettelemme luonnon kiertokulkua ja ajan kulkua. Kerhossa toteutetaan isompi yhteinen teoskokonaisuus, joka viedään esille näyttelyyn. Kerho alkaa syysloman jälkeen tiistai-iltapäivisin. Tarkempi kellonaika tarkentuu myöhemmin. Kerhon vetäjinä Suvi Haapala, Heta Tuomivaara ja Lauri Jäntti

R-kerho eka- ja tokaluokkalaisille

Kerhossa opettelemme R-äännettä erilaisten harjoitusten ja leikkien avulla. Kerhosta saa myös mukaan kotitehtäviä. Kerhoon voi osallistua neljä oppilasta kerrallaan ja yksi ryhmä käy tapaamisissa kuuden viikon ajan. Kerhon vetäjä on Sanna Halla-aho 

Liikuntakerho 3.-6. luokkalaisille

Kerhossa liikutaan monipuolisesti eri tavoilla. Oppilaiden toiveet otetaan huomioon kerhon ohjelmaa suunniteltaessa. Kerho järjestetään 3. jaksossa koulun liikuntasalissa. Mukaan pääsee 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Kerhon vetäjä on Eetu Tomperi.

Kuviskerho 1.-4. -luokkien oppilaille

Kuviskerhossa taiteillaan, piirretään ja maalataan. Kerho pidetään kevätlukukaudella. Vetäjänä toimii Satu Sankari.

Ulkopuolisten järjestäjien pitämät kerhot

Teatterikerho

Teatterikerhossa leikitään, harjoitellaan ilmaisutaitoja, keskustellaan, harjoitellaan näyttelemistä ja vuorovaikutustaitoja ja mietitään maailmaa. Kerho on koulun oppilaalle ilmainen. Kerho aloittaa toimintansa keskiviikkona 9.9.2020 ja harjoittelee syyslukukaudella 12 kertaa aina 2.12.2020 asti. Kerhosta vastaa Helsingin teatterikoulu.

Shakkikerho

Käpylän Urheilijoiden ja Käpylän klubin perinteinen shakkikerho jatkaa toimintaansa Yhtenäiskoululla. Kerho kokoontuu keskiviikkoisinkello 14.30-16.00 koulun ruokalatiloissa.
Kerho sopii kaikenikäisille oppilaille. Kerho tekee yhteistyötä koululla toimivan iltapäiväkerhon kanssa. Kerho on maksuton ja seuramme huolehtii pelivälineistä ja opetusmateriaalista.
Koronapandemiaan liittyen noudatamme koulun antamia ohjeita. Pelinappulat ja laudat puhdistetaan ennen jokaista kokoontumista.

Koskelan nuorisotalon toiminta

Koskelan nuorisotalolla on nuorille avointa toimintaa ja nuorisotalo on avoinna 9–17-vuotiaille pelailuun ja oleiluun. Nuorisotalolla pyritään pitämään myös työpajoja, kerhoja ja kursseja nuorten toiveiden mukaan.
Nuorisotalo on avoinna 9-12-vuotiaille maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 14.00–16.30 ja 13-17-vuotiaille klo 16-20.45.
Osoite on Antti Korpintie 3a.
Hinta: Ilmainen
Lisätietoja Koskelan nuorisotalon toiminnasta saa nuorisotalon verkkosivuilta ja Facebook-sivulta.

Nuorisotalolle ei tarvitse ilmoittautumista. Mukaan tarvitsee ilmaisen jäsenkortin. Lisätietoja jäsenkortista.

Koskelan nuorisotalolla järjestetään erilaisia kerhoja ja retkiä. Tänä syksynä kokoontuu ympäristökerho, koriskerho, Minecraft-kerho, kokkikerho sekä tyttökerho "Tyttis". Lisäksi nuorisotalolla vietetään musamaanantaita ja taidetorstaita. Lisätietoja Koskelan nuorisotalon kerhosivuilta.

Muuta

Partiotoiminta

Tytöille on Käpytyttöjen partiotoimintaa osoitteessa Väinölänkatu 11 G. Lisätietoja Käpytyttöjen verkkosivuilta tai lippukunnanjohtajalta osoitteesta helka.wallden@partio.fi.
Käpylässä toimii partiolippukunta Kuksat, jossa on ryhmiä tytöille ja pojille, myös sekaryhmiä. Yhteystiedot hallitus@kuksat.fi.

Sarjakuvakurssit

Sarjakuvakeskuksen kurssit Kääntöpaikalla keskiviikon harrastusaikaan. Lisätietoa Sarjakuvakeskuksen verkkosivuilta.

Musiikin perusopetus
Musiikin perusopetusta alueella järjestää Käpylän musiikkiopisto. Lisätietoa Käpylän musiikko-opiston nettisivuilta.

Kuvataiteen perusopetus
Kuvataiteen perusopetusta alueella järjestää Helsingin kuvataidekoulu. Lisätietoa Helsingin kuvataidekoulun nettisivuilta.

EasySport
EasySport järjestää maksutonta toimintaa alakoululaisille. Lisätietoa EasySportin nettisivuilta.

FunAction
Katso FunAction -tunnit yläasteikäisille Lisätietoa FunAction-toiminnasta.

Harrastushaku
Voit etsiä harrastusta myös Harrastushaun kautta.
14.02.2022 13:38