Suoraan sisältöön

Meidän koulu

”Yhtenäiskoulussa korostuu arvostus, ajattelu ja vuorovaikutus. Näistä syntyy yhteisön jäsenten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi.”

Koulumme on yhtenäinen peruskoulu, jossa on vuosiluokat 1–9. Koulussa on kaksi erityisluokkaa. Suurin osa oppilaista tulee Käpylästä, koulun lähialueelta.

Yhtenäiskoulu aloitti toimintansa vuonna 1956, kun rehtori Touko Voutilaisen ympärille kerääntynyt joukko vanhempia perusti uuden koulun omille lapsilleen. Yhtenäiskoulun lukio yhdistyi Alppilan lukion kanssa 1.8.2015 ja lukio-opiskelijat siirtyivät Alppilaan.

Koulun pihalla vietetään aapisjuhlaa syyslukukauden ensimmäisenä päivänä.

Koulurakennukseen kuuluvat avarat yhteistilat, valoisat luokkahuoneet, tilava liikuntasali ja koulun vehreä piha. Koulumme kuuluu Liikkuva koulu -hankkeeseen, jonka tavoitteena on lisätä liikettä koulupäivään ja sen yhteyteen


Liikkuva koulu -logo

Yhtenäiskoululla on kestävän tason Vihreä Lippu -sertifikaatti tunnustuksena ympäristötyöstä. Koulu on toiminut vuodesta 2013 alkaen vierailukouluna Helsingin kaupungin kansainvälisille vieraille.

Koulussamme on 7.luokalta alken kotitalous ja liikunta -painotus. Siihen haetaan erillisellä soveltuvuuskokeella. Painotuksen opetuksessa korostamme toiminnallisuutta, ilmiöpohjaisuutta, vuorovaikutusta sekä käytännön taitojen ja tietojen soveltamista oppilaan oman terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Yhtenäiskoulun opettajat ja oppilaat arvostavat oppimisen iloa, yhdessä toimimista, kokeilevaa otetta opetuksen kehittämisessä sekä oppilaiden ja huoltajien aitoa osallisuutta. Opiskelijoiden, kotien ja koulun henkilökunnan yhteistyöllä luomme opiskeluun kannustavan ja turvallisen ilmapiirin. Koulussamme jokainen voi olla oma itsensä ja kehittää itseään parhaalla mahdollisella tavalla.06.10.2020 11:02