Suoraan sisältöön

Meidän koulu

”Yhtenäiskoulussa korostuu arvostus, ajattelu ja vuorovaikutus. Näistä syntyy yhteisön jäsenten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi.”

Koulumme on yhtenäinen peruskoulu, jossa on vuosiluokat 1–9. Koulussa on kaksi erityisluokkaa ja koulun oma iltapäiväkerho. Yhtenäiskoululla, Käpylän peruskoululla ja Koskelan ala-asteella on yhteinen oppilaaksiottoalue. Suurin osa oppilaista tulee Käpylästä, koulun lähialueelta.

Yhtenäiskoulu aloitti toimintansa vuonna 1956, kun rehtori Touko Voutilaisen ympärille kerääntynyt joukko vanhempia päätti perustaa uuden koulun omille lapsilleen. Yhtenäiskoulussa aiemmin toiminut lukio yhdistyi Alppilan lukion kanssa 1.8.2015 ja lukio-opiskelijat siirtyivät Alppilaan.

Koulurakennukseen kuuluvat avarat yhteistilat, valoisat luokkahuoneet, tilava liikuntasali ja koulun vehreä piha, joka monimuotoisena edistää lasten leikkimistä ja liikkumista. Koulumme kuuluu Liikkuva koulu -hankkeeseen, jonka tavoitteena on lisätä liikettä koulupäivään ja sen yhteyteen. Koulumme on Yhtenäiskoululla on kestävän tason Vihreä Lippu -sertifikaatti tunnustuksena ympäristötyöstä. Koulu on toiminut vuodesta 2013 alkaen vierailukouluna Helsingin kaupungin kansainvälisille vieraille.

 

 

Yhtenäiskoulussa arvostetaan oppimisen iloa, yhdessä toimimista, kokeilevaa otetta opetuksen kehittämisessä sekä oppilaiden ja huoltajien aitoa osallisuutta. Opiskelijoiden, kotien ja koulun henkilökunnan yhteistyöllä pyritään luomaan opiskeluun kannustava ja turvallinen ilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja kehittää itseään parhaalla mahdollisella tavalla.

Koulussamme on 7.luokalta alken kotitalous ja liikunta -painotus, johon haetaan erillisellä soveltuvuuskokeella. Opetuksessa korostuu toiminnallisuus, ilmiöpohjaisuus, vuorovaikutus sekä käytännön taitojen ja tietojen soveltaminen oppilaan oman terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

 25.01.2017 10:53